Bir günlüğüne uzak durun
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), son zamanlarda bilim adamları ve uzmanların cep telefonlarındaki yaşamsal tehlikenin boyutunu vurgulayan açıklamalarına dikkat çekerek, yaşamsal tehlike saçması ve sürekli kontur ücretlerine zam gelmesi nedeniyle tüm tüketici durumundaki cep telefonu kullanıcılarına “Herkes 1 Temmuz 2008 Günü cep telefonunu kapatsın” çağrısında bulundu.
Yaşamsal tehlikeyi protesto
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, halk sağlığının yaşamsal olarak ciddi tehlike altında olduğunu belirterek, “Uzmanlar ve bilim adamları sürekli açıklıyor. Internet sitelerinde haberler sık sık çıkıyor. Cep telefonları kanseri tetikliyor deniyor. Bu arada ülkemizde milyonlarca insan fütursuzca ve bilinçsizce cep telefonu kullanıyor. Öte yandan bakıyorsunuz ki cep telefonu servisi sağlayan firmalarda fırsatı ganimet bilip kontur ve görüşme ücretlerine zam üstüne zam yapıyorlar. Tüketiciyi düşünen yok” dedi
Rakam çok büyük, zararı göze alamazlar
Göktaş, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Tüketici kendi hak ve hukukunu ise aramakta güçlük çekiyor. Tüketicilerin 4077 sayılı yasaları var. Çok sayıda hakları var. ama aramaktan acizler. Vatandaşlara sesleniyorum. Geçen yıl en çok şikayet edilenler arasında . Bu yılda çok şikayet var. Şikayetten korkmayın. Ayrıca tepkinizi toplu olarak demokratik yoldan verdiğinizde göreceksiniz ki, karşınızda kimse duramayacak. Bilinçli tüketici ekonominin temelini oluşturmaktadır. Unutmayın. O yüzden bir günlük boykota katılın. Biz yurt geneli bu boykotu başlatıyoruz. 1 Temmuz günü elinde cep telefonu olanlar bir gün için hem uygulanan ücretleri hem de hiçbir tedbir almayıp yaşamımızı tehdit eden cep telefonu üreticilerini dize getirecektir. Rakam çok büyüktür. Zararı göze alamayacaklardır. Gelin bir gün için telefonunuzu bu nedenle kapatın, görüşme yapmayın."
Eskiden cep telefonu mu vardı?
ÇETKODER’in, yurt genelinde 658 bin gönüllüsü olan bir kuruluş olduğunu hatırlatan Göktaş, “Tüm gönüllülerimize yazı çıkarttım. O gün telefonlarımızı açmayacağız. Servis sağlayıcınız kim olursa olsun telefonu açmayınız ki onlara bir ders olsun. Kapalı tutun. Ölmeyiz, yok olmayız. Eskiden cep telefonu mu vardı? Yoktu. Bir günlüğüne kapatalım. Çok acil ve çok önemli bir durumda normal hattımızı kullanalım. Göstereceğimiz bu tepki ve direniş onlara tüketicinin yolunacak kaz olmadığını hatırlattığı gibi üretici firmalara da yaşamsal tehdit oluşturmayan ürünler üretmeyi düşündürecek ve tüketici ister ise neler yapabileceğini gösterecektir" diye konuştu.
Engin Kaşdaş-habervaktim.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.