Otizm hastalığı kentlerde daha çok artıyor

Otizm hastalığı kentlerde daha çok artıyor
Daha önce 5 yüz kişiden 1 kişide görülen hastalık, artık yüz kişiden 1 kişide görülüyor.

Kocaeli Derince Şefkat Özel Eğitim Okulu ve Bekirpaşa Belediyesi tarafından 'Otizm Hastalığı ve Bilimsel Tedavisi' konulu panel düzenlendi.

Panele katılan Dr. Cem Kınacı, panele katılanlara otizm hastalığı hakkında bilgi verdi. Daha önce hastalığın daha az görüldüğünü belirten Kınacı, artık hastalığın daha yaygın hale geldiğini söyledi.

Kınacı şöyle konuştu: "Otizmin çocuklarda küçük yaşlarda ortaya çıkıp vücutta agir metallerin birikip hormonlarin düzensiz calışmasıyla beynin yeteri kadar protein ve oksijen almamasından dolayı ortaya çikan bir hastaliktir. Belirtileri, çocuğun 1 yaşına geldiğinde bir iki kelime konuşması gerekirken hiç konuşmamasi, yine yaşinin ilerlemesine rağmen hiç birşey ögrenmemesi, olaylari muhakeme edememesi, geceleri sık sık uyanmasi ve cocukta karın ağrısının olmasıdır. Eskiden 5 yüz kişiden 1 kişide görülen hastalik şu anda yüz kişiden 1 kişide görülmekte ve oran sanayileşmiş kentlerde artmaktadır."

AĞIR METALLİ YİYECEKLER OTİZMİ TETİKLER

Erken tanının tedavide önemli rol oynadığını da aktaran Kınacı, ağır metal içeren yiyeceklerden kaçınılmasını istedi.

Kınacı şu önerilerde bulundu: "Doğum sırasında bebeğin oksijensiz kalmasi hastalığa neden olabiliyor. Bebeğe yapilan aşılardan ve kulanılan yiyeceklerde ve eşyalardan bulunan ağır metaller de hastalığa neden olabiliyor. Bu hastalıktan korunmak için ağır metal içeren deniz ürünleri, mısır ve ayçiçek gibi işlenmiş yaglar, kafein ve tatlandiricilarin tüketilmemesi gerekiyor. Bunların yerine organik yiyecekler ve filtrelenmiş su tuketilmesini tavsiye ediyorum. Hastaliğin tedavisinde erken tanı çok önemli. Erken tani 6 yaşindan küçük çocuklarin tedavisinde olumlu sonuçlar veriyor. Bu hastalığın tedavisi uzun bir süre alıyor, bu yüzden ailelerin sabırlı olması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.