YOGA şarlatanları çocuklara el attı

YOGA şarlatanları çocuklara el attı
Hindistan doğumlu Nirmala Srivastava adlı sapkın bir Hıristiyan kadın tarafından kurulan sözde dinin ritüellerini oluşturan Yoga’yı şimdi de küçücük çocuklara pazarlıyorlar. Çocuklara yoga kursu açıyorlar. İnsanların sorunlarını, bilim ve akıl ile çözme y

1923’de Hindistan’da Hıristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, aynı zamanda bir misyonerlik merkezi olan Hıristiyan Sağlık Koleji’nde eğitim gören Nirmala Srivastava adlı sapkın kadın tarafından kurulan Sahaja Yoga adlı sözde dinin ibadet ritüellerini oluşturan YOGA’yı, huzura ulaşmanın yolu olarak benimseyen insanlar şimdi de küçücük çocuklarını bu sapkın ritüellere teslim ediyorlar.

ÇOCUKLARA YOGA KURSU!

“Yoga duruşları günlük hayatta oluşan endişe, kaygı ve negatifliklerin üstesinden gelmeye ve kendine güven duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Fiziksel gerilimi azaltır. Özellikle çok uzun süre televizyon seyretmek ve bilgisayarda oyun oynamaktan kaynaklı duruş bozukluklarını düzeltmede faydalıdır” şeklinde reklam yaparak YOGA ayini pazarlayan Ankara YOGA adlı firma şimdi de çocuklara YOGA kursları açtı.

YOGA AKIL DIŞI SONUÇLAR DOĞURUR

YOGA tüccarlarının görüşlerinin aksine, geçici bir rahatlık sağlayan ritüellerin en ufak sıkıntıda insanları kendisine başvurmak zorunda bırakacak şekilde bir bağımlılığa da sebep olabildiği belirtiliyor. İnsanların sorunlarını, bilim ve akıl ile çözme yetisini de körelten YOGA’nın küçük çocuklar üzerinde, kişiliklerini oluşturamamaları şeklinde olumsuz etkiler doğurabileceği uyarıları yapılıyor.

YOGA ASLINDA SAPKIN BİR DİNİN ‘AYİN RİTÜELLERİ’

“Rahat bir şekilde ama sırtınız dik olarak oturulur. Toprak Anne tüm negativiteyi ayaklarınız aracılığı ile kendine çektiğine inanıldığı için, meditasyon sırasında ayakkabılar çıkarılır” şeklinde anlatılan bu dinin ayini, Yoga şarlatanlarınca suistimal edilerek evlerde ve bürolarda seanslar düzenleniyor.

Osman Yiğit / Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum