Canda: Hedefimiz Hatay'ın tamamını kampüs yapmak

Canda: Hedefimiz Hatay'ın tamamını kampüs yapmak
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, hedeflerinin, Hatay'ın tamamını bir kampüs haline getirmek olduğunu söyledi.

Rektörlüğe atandığı 20 aydan bu yana üniversiteyi aldıkları noktadan çok yükseklere taşıdıklarını hatırlatan Canda, öğrenci sayısını 13 binden 20 bine ulaştırdıklarını vurguladı. 

Öğrenci ve fakülte sayısının artmasıyla Hatay'ın bütün ilçelerinin kampuse çevireceklerini anlatan Canda, "Bu üniversitenin öğrenci sayısı arttıkça, bu hastanelerin yatak sayısı arttıkça, hedefimizdeki okullar sırasıyla açıldıkça, bu yapılanlar bu memlekete ait olmayacak mı?. Bizler burada herkesin ekmeğini büyütmeye çalışıyoruz. Mesela tıp alanında bugüne kadar hiç yapılmayanı yapıyor, hiç olmayan doktorları buraya getiriyoruz, tıbbi cihazlarımızı hizmete sokuyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Samandağ ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu binasını hayata geçirdikleri gibi İskenderun'a büyük yatırımlar yaptıklarını, Kırıkhan, Reyhanlı ilçelerinde olduğu gibi Erzin ilçesine de ağırlık verdiklerini anlatan Canda, halkın ve sivil toplum örgütlerin de desteğini alarak Kayseriler gibi Gaziantepliler gibi Hatay Üniversitesi'ni marka üniversiteler arasına koymayı hedeflediklerini anlattı.

Her işlerini doğru ve düzgün yapmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Canda, "Herkes biliyor ki Mustafa Kemal Üniversitesi'nin yıllar yılı 13 bin öğrencide kalması bir gerçek olarak karşımızda durdu. Ama bizler kısa bir süre içinde bu rakamı 20 bin gibi bir öğrenci kapasitesine ulaştırdık. Bizler bunu kendimiz için değil, bu kent için, gençler için, insanların bu üniversite ile ilgili besledikleri beklentiler ve hayaller için yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Bünyesinde 9 fakülte, 4 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 10 araştırma merkezi bulunan MKÜ'nün 20 aydır rektörlüğünü yapan Canda toplumu zıtlaştırmaya götürmenin hiçbir faydası olmadığını aktardı. 

Canda, herkesin uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Canda, bu ülke insanınin, toplumu zıtlaşmaya götürenleri yok ettiğini vurguladı.

Zıtlaşmanın ülkeye zarar verdiğinin altını çizen Canda, "Toplumu bu şekilde karşı karşıya getirerek, onları zıtlaştırarak aslında bu ülkeye zarar veriyoruz. Bizim insanımızın buna ihtiyacı yok. 40 yıldır Türkiye'nin dağında taşında çalıştım. Bu ülke insanı, kim zıtlık istediyse onu yok etti. Ben bunu istemiyorum. Zıtlık istemiyorum. Barış, kardeşlik, uzlaşma, dayanışma ve birliktelik istiyorum." dedi.

"Demokrasilerde eleştiri vardır" derken, üniversiteye ve şahsına yapılan eleştirilerin ölçüyü, adaleti ve etik sınırları aştığını anlatan Rektör Canda, bu sıralar bazı kesimlerin üniversiteye ve şahsına yapılan eleştirileri yıpratma kampanyası olarak değerlendirdi. 

Antakya'nın kendi üniversitesine sahip çıkmasını isteyen Canda, bir gün yıpratma kampanyası yürütenlerin pişmanlık duyacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.