Reyiz, Erdoğan'ı Övüp Partisinden İstifa Etti

Reyiz, Erdoğan'ı Övüp Partisinden İstifa Etti
Bazı çevreler tarafından Bahçeli'ye en büyük rakip olarak gösterilen Ahmet Reyiz partisinden istifa etti..

Milliyetçi Muhafazakar Parti'den (MMP) istifa ettiğini açıklayan Ahmet Reyiz Yılmaz, yerel seçimlere katılmak için yeni bir parti kuracağının mesajını verdi.

MİLLİYETÇİLİK ARTIK BÖLÜCÜLÜK OLARAK ALGILANIYOR

"Bir İbrahim Kavgası- Türk İslam Davası" adlı eseri ile Türk İslam ülküsünün tarihini yeniden kaleme alan Ahmet Reyiz Yılmaz, 2 gün önce istifa ederek çekildiği siyasete, yeni bir parti ile dönebileceğinin mesajını verdi. Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Türkiye'de milliyetçilik adının artık bölücülük haline geldiğini savunarak, "Ülkemizin içinde bulunduğu sosyolojik gerçeklikler göz önüne alındığında Türkiye'de parti isimlerinde dahi milliyetçilik isminin varlığı son derece tehlikeli bir hal almıştır. Dünya, Türkiye ve Ortadoğu merkezli üçüncü kez yeni bir savaşa hazırlanırken Türkiye'de Türk milliyetçiliğinin anti tezi olarak Kürt milliyetçiliği geliştirilmiştir. Bunun kasti bir plan olduğunu artık görmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN DOĞU POLİTİKASI BÖLÜCÜ KAOSUN ÖNÜNE GEÇTİ

"80 milyonluk bir ülke de eğer Türk milliyetçiliği ile Kürt milliyetçiliği birbiri ile sınır oylar alabiliyorsa bu bir hastalığın ve tehlikenin alametidir" diyen Yılmaz, bu nedenle bu ülkede parti isminde dahi milliyetçiliği kullanarak siyaset yapmanın asla doğru olmadığı kanaatini taşıdığını söyledi. Yılmaz, "Açık ve net söylüyorum Erdoğan'ın dengeli doğu politikası BDP ve MHP merkezli büyük bir bölücü kaosun önüne geçmiştir. Bu manada yiğidi öldür hakkını yeme ilkesine bağlı kalacaksak Doğu'da AK Parti olmasaydı bugün orada sadece BDP kalmış olurdu. Bunun anlamının ne olacağını izaha dahi gerek yok" açıklamasında bulundu.

ŞAHSEN SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM, AMA..

Yılmaz, yerel seçimlere yeni bir parti ile katılabileceklerini ifade ederek, "Kuruluşu henüz tamamlanmış olan ve ülkenin tamamını kucaklayan çok daha anlamlı bir siyasi parti ile yerel seçimlere hazırlanabiliriz. Şahsen siyaset yapmayı düşünmesem de olası bir durumda yeni parti ismi ve vizyonu ile Hakkari'den Edirne'ye bölücülüğün her türlüsüne fırsat tanımayacak bir anlayış geçerli olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum