BDP'nin Dayakçı Vekilinden Küstah Sözler

BDP'nin Dayakçı Vekilinden Küstah Sözler
Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde, olayı kınamak için basın açıklaması yapan BDP'li Üçer'den dikkat çeken açıklama...

Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünde, BDP olayı kınamak amacıyla Van, Hakkari ve ilçelerinde basın açıklamaları yaptı.

Van'da Feki Teyran Parkı önünde toplanan, aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, BDP Van İl Başkanı Musa İtah'ında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, PKK ve Öcalan lehine slogan atarak Hacıbekir Caddesi'ndeki Belediye Garajı'na kadar yürüdü. Burada ilk önce BDP Van İl Başkanı Musa İtah Kürtçe bir konuşma yaptı. Ardından konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, barışın teminatının Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın barış için atılan adımlarda samimiyetsiz davrandığını iddia eden Üçer, "Başbakan Kürdistan gerillalarıyla kucaklaşanları İmralı'ya göndermeyeceğini söylüyor. Başbakan ne yaparsa yapsın, bütün baskılara rağmen biz nerede bir gerilla görürsek muhabbetle sarılacağız" dedi.

Çözüm isteniyorsa herkes samimi olması gerektiğini kaydeden Özdal Üçer. "Faşizimle değil, demokrasiyle çözüm olur. Barışın teminatı ise Öcalan ve KCK tutuklularının özgürlüğüdür" dedi. Grup dağılırken bir grup, yola barikat kurup polise taş atmaya başladı. Polis kısa süreli gerginlikte olay çıkaranları dağıttı.

HAKKARİ VE YÜKSEKOVA'DA GERGİNLİK
Hakkari'nin Biçer, Medrese ve Pehlivan Mahalleleri'nde toplanan yüzleri poşulu 40 kişilik grup ise, yola barikat kurup ateş yaktı. Olay yerine giden polis ekipleri, yolu kapatan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Evinin damına çıkarak polise taş atan bazı göstericiler, ev sahiplerinin tepkisiyle karşılandı.

Yüksekova'da ise ilçe merkezinde 100 kişilik gösterici grubu, ilçeyede olayların çıkmasına neden oldu. Yolda ateş yakıp slogan atan gruba, polis müdahale etti. Olaylar mahalle aralarında sürüyor.

HAKKARİ'DE MOBİLYA DÜKKANI'NDA YANGIN
Öte yandan Hakkari'nin Pehlivan Mahallesi Cevre Yolu üzerinde bulan bir binanın ikinci katındaki Mehmet Sıddık Özbey'e ait mobilya satış mağazasında yangın çıktı.

Yangına itfaiye ekipleri ile toplumsal müdahale aracı olan TOMA müdühale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, işyerinde ise büyük maddi zarar meydana geldi.

Olaylar sırasında iş yerinde yangın çıktığı belirtilirken, yangınin nedeni araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum