‘Sarıgül’ün Dosyası Var’

‘Sarıgül’ün Dosyası Var’
CHP tabanının, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Sarıgül’ün aday olmasını istediği iddiaları Kılıçdaroğlu ve ekibini rahatsız etti.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağının konuşulması bile, ana muhalefet partisindeki entrika kazanını kaynatmaya yetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içi anketlere ve baskılara rağmen kendisine rakip olarak gördüğü Sarıgül’ün CHP’ye geri dönmesi yönündeki çağrılara kaçamak cevap verirken, ‘gölge’ ekibi ise Sarıgül’e karşı itibarsızlaştırma operasyonu başlattı. Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibinin, parti içinde “Sarıgül’ün açığı olduğu ve bu yüzden aday yapılmasının CHP için risk taşıdığı” şeklinde söylenti yaydığı öğrenildi.

“SARIGÜL ADAYIMIZ OLURSA…”

Eski lideri Deniz Baykal’ı ‘Brütüs’lerin yardımıyla kaset komplosuna kurban veren CHP’de şimdi de hedefe Mustafa Sarıgül konulmuş bulunuyor. “Bizim kötü bir hastalığımız var. Herkes birbirinin açığını kollamaya çalışıyor” itirafında bulunan Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul adayı olarak görmek istemediği ve dolayısıyla CHP’ye üye olmasına sıcak bakmadığı Sarıgül’e yönelik ilginç bir tedbir alınmaya çalışılıyor. Edinilen bilgilere göre, tabanın tavrı nedeniyle Sarıgül’ün CHP’ye dönmesine doğrudan karşı çıkmayan Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, “Sarıgül’ün rakibimiz AK Parti’ye karşı İstanbul Büyükşehir adayı olması bizim için büyük bir risk. Çünkü Sarıgül hakkında dosyalar var. Sarıgül, CHP’ye üyelik kaydını yapıp bizim İstanbul adayımız olduğu anda bu dosyalar ortalığa saçılır. Sonrasında durumu toparlamamız zor olur” iddiasında bulunuyor. Kılıçdaroğlu’na yakın ekibin, bu tür söylentileri çıkararak Sarıgül’ü töhmet altında bırakmayı, hakkında şüpheler uyandırarak CHP’lilerin Sarıgül’ü aday olarak görme isteğini törpülemeyi hedeflediği dile getiriliyor.

SARIGÜL TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMEDİ

Diğer taraftan şu an bağımsız Şişli Belediye Başkanı olan Mustafa Sarıgül’ün, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayları arasında adının geçtiği yönündeki iddialar konusundaki suskunluğu sürüyor. Akit’in ulaştığı Sarıgül, CHP yönetiminin kendisine karşı takındığı tavır ve adaylık konusunda herhangi bir değerlendirme yapmak istemediğini belirtti.

Erol Metin \ Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum