EÜ Rektörü hedef gösterdi
Erciyes Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, göreve gelişinin birinci ayında hedeflerini açıkladı. Keleştimur, kendilerine örnek olarak bilim ve araştırmada modern eğitimin tüm koşullarını yerine getiren Oxford ve Harvard gibi ulusararası üniversiteleri örnek aldıklarını belirtti, onlar gibi bilim adamı yetiştiren bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi.
EÜ'de görevi Prof. Dr. Cengiz Utaş'tan devralan Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, üniversiteyi uluslar arası düzeyde eğitim veren bilim merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti. EÜ'nün Türkiye'nin saygın ve değerli üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Keleştimur, ''Meslek hayatımda değişerek gelişmek, gelişerek değişmek prensibine sahibim. Bu prensibe uyarak, üniversitemizin daha iyi duruma gelmesi, evrensel bilgi üreten kurum olması için gayret göstereceğiz. Ürettiği bilim ve ürünle dünya üniversiteleri arasında bir marka haline gelen EÜ'yü ortaya çıkartmak için çaba göstereceğiz. Bu hedefin temelini bilim adamı yetiştirme çalışması oluşturuyor. İngiltere'nin Oxford'u ve Amerika'nın Harvard'ı gibi Türkiye'de Erciyes'in aynı standartlara sahip, yüksek kalitede ve vasıfta bilim adamları yetiştirmesi için altyapı oluşturacağız. Bunun için gerekli fiziki ve kadro yapısına sahibiz. Bilimi ve aklı rehber edinen EÜ, Türkiye'nin önünü açmak için yeni güzelliklere imza atacaktır." dedi.
Hedeflerinin büyük olduğunu, eleman seçiminde de bu büyük hedeflere uygun adayları göreve getireceklerini anlatan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur, bu konuda en önemli kriterin ulusararası standartlar olduğunu hatırlattı. Büyük hedeflere, yurt dışı eğitimi almış, düşünce ufkuna geniş öğretim elemanlarıyla ulaşılacağını vurgulayan Keleştimur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünya çapında bilim adamı yetiştirme hedefi çerçevesinde, öğretim elemanı kadromuzu yurt dışı eğitimi olan eğitimcilerle doldurmayı düşünüyoruz. Bu yüzden kadromuza yeni katacağımız öğretim elemanlarını yurtdışına göndermeyi düşünüyoruz. Çok özel bir durum olmadığı müddetçe yurtdışına gitmeyen bir öğretim elemanı istemiyorum, almayacağız. Çünkü dünya küresel bir köy haline geldi. Bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Teknoloji ve bilgi üretebilmek için teknoloji ve dünyayı iyi bilen insanlara ihtiyacımız var. Fiziki şartlar var ama fakat bu fiziki şartları üstün vasıflı insanlarla doldurmamız gerekiyor. Hangi insanı en iyi nerede eğitebileceksek onu oraya göndererek bu işi başarmaya çalışacağız. Ve dolayısıyla bu toprakların arzu ettiği bir üniversite haline getirmeye çalışacağız. Bu sadece benim dönemimde olabilecek bir olgu değil. Ancak ben bunun altyapısını oluşturacağım." şeklinde konuştu.
Uluslar arası düzeyde bilim adamı yetiştirme hedefine ulaşmak için yapacaklarını da sıralayan Prof. Dr. Keleştimur, bunun için farklı alanlarda dev araştırma merkezleri oluşturmayı planladıklarını anlattı: "Bilim adamlarını çalışabileceği bir üniversite oluşturmayı hedefliyoruz. Öncelikle sağlık birimleri için büyük bir araştırma merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu araştırma merkezi sadece Türkiye içinden değil uluslararası araştırmacılara da açık olacak. Türki Cumhuriyetleri, Ortadoğu ülkeleri Avrupa, Uzakdoğu'dan bilim adamları gelebilecek. Bize uzak doğudan zaman zaman talepler geliyor. Ancak altyapı olmadığı için değerlendiremiyoruz. Hem barınabilecekleri hemde araştırma yapabilecekleri bir ortam hazırlamak lazım. Sosyal hayatlarıyla birlikte uygun bir ortam hazırlanması gerekiyor. Bugüne kadar gelen talepleri geri çevirmiştik. Ben inşaat üzerinde durmuyorum. Artık bu inşaatları doldurmanın zamanı geldi. Hayırseverlerimizi artık bina yaparak değil iç donanımlarını tamamlamalı. Çünkü makine techizat çok önemli, yurtdışına göndereceğimiz elemanların finansmanı çok önemli. Onun için hayırseverlerden Erciyes üniversitesi vakfına yardım etmelerini bekliyoruz. Bunların büyük bir kısmını vakıf aracılığıyla yapacağız."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.