2014-2015 Memur Zam Oranları Resmi Gazete'de

2014-2015 Memur Zam Oranları Resmi Gazete'de
2014 -2015 Memur Zam Oranları Açıklandı.Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2014-2015 yıllarını kapsayan 2. dönem toplu sözleşme, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büro Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, TOÇ Bir-Sen, Enerji Bir-Sen ve Diyanet-Sen'in ayrı ayrı taraf olduğu toplu sözleşmeyle, iş kolları çeşitli kazanımlar elde etti.

Çeşitli hizmet kolları ve başlıca kazanımları şu şekilde:

"Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda emanet memurları kadrolarında bulunanlar için ön görülen iş riski zammı bir kat artırımla uygulanacak, icra memurlarının dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 5 puan ilave edilecek.

Eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda; öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014 yılında 850 lira, 2015 yılında da 950 lira ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerine ders ve ek ders saatlerinde yüzde 5 sınırı, yüzde 6 uygulanacak. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenlerle öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.

-İş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilecek

Basın, yayın ve iletişim hizmet kolunda; TRT Genel Müdürlüğünün devamlılık stüdyolarında, Haber ve Spor Yayınları Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06.00 nöbetine gelen personele, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla sabah kahvaltısı verilecek.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü kadro ve pozisyonlarında bulunan gişe memurlarından bu görevi yerine getirenlere aylık ilave 50 lira ücret ödenecek.

Ulaştırma hizmet kolunda, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünde kataner hattının geçtiği iş yerlerinde çalışan personele her ay 25 lira ilave ücret ödenecek.

Diyanet ve vakıf hizmetleri hizmet kolunda, cami ve mescitlerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlara, dini bayram günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için yılı, merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenecek.

Tarım ve ormancılık hizmet kolunda ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü orman muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.