Sınav Salonlarına Kameralı Takip

Sınav Salonlarına Kameralı Takip
ÖSYM bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği sınavların 10'unda 47 bin 481 salonda kamera kaydı yaptı.

ÖSYM 2013 Mali Durum ve Beklentiler Raporu'na göre, Merkez bu yıl sınavlardaki güvenlik önlemlerinin daha etkin yürütülmesi için Dijital Saate Entegre Kamera uygulamasına geçti.

Bu kapsamda, yılın ilk yarısında gerçekleştirilen 17 sınavın 10'unda, kopya girişimlerini engellemek ve daha etkin bir kontrol sağlamak amacıyla kullanılan digital kamerayla 47 bin 481 kayıt yapıldı.

ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) 14 bin 896, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 14 bin 338, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı'nda (YDS) 13 bin 732, Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı'nda (ALS) 2 bin 622, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) 897, Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı'nda (JANA) 650, Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı'nda (MHUY) 225, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda 78, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına Giriş Sınavı'nda (TODAİE) 29 ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nda 14 (STS) salonda kameralar kayıttaydı.

Merkez bu yıl kamera uygulamasının yanında sınav evrakının taşınması için kullanılan araçlarla, illerde sınav evrakının saklandığı depolarda, elektromekanik kilit uygulamasına da geçti. Bu sayede ÖSYM'nin bilgisi dışında bu kilitlerin açılmaması sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.