DGS 2013 Ek Yerleştirmeleri Son Tarihi Ne Zaman? DGS Yerleştirme Sonuçları

DGS 2013 Ek Yerleştirmeleri Son Tarihi Ne Zaman? DGS Yerleştirme Sonuçları
DGS 2013 ek yerleştirme için son tarih ne zaman. DGS kontenjanları yerleştirme tercihleri ve 2013 DGS tercih sonuçları açıklandı mı ne zaman açıklanacak?

2 yıllık okullardan mezun olanlar ve akademik öğrenim hayatlarına 4 yıllık fakültelerde devam etmek isteyenler geçtiğimiz günlerde 2013 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) girdiler. 

Üniversite sınavına giren fakat 4 yıllık okullar için puanı yetmeyen öğreciler 2 yıllık okullardan sonra 4 yıllığa geçmek isteyince DGS'ye yöneldi. DGS sınavı 2013 ek yerleştirme sonuçları tercih tarihleri son tarih ne zaman.

2013 DGS tercih işlemleri başladı.  Tüm adayların merakla ve sabırsızlıkla beklediği 2013 dgs tercih işlemleri ösy.gov.tr resmi internet adresinden yayınlanan duyuru ve dgs tercih kılavuzu ile dgs adaylarına duyruldu.  Üniversiteleri iki yıllık bitiren öğrenciler üniversiteyi dört yıllığa tamamlamak için DGS (dikey geçiş sınavı) sınavına girmişlerdi. Adaylar aldıkları dgs puanları ile dört yıllık fakültelere geçiş yapabilirler.

 21 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS'nin yerleştirme sonuçları büyük ihtimal 29-31 Ağustos arasında açıklanacak. DGS yerleştirme sonucuna göre üniversite kayıtlarının 2-6 Eylül'de olduğu ÖSYM tarafından kılavuzda belirtildi.

Adayların adreslerine yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarından birine yerleşen adayların fotoğraflı sonuç belgeleri, adayın kazandığı üniversite rektörlüğüne elektronik ortamda gönderilecek. Sınavı kazanan adaylar ilgili üniversitelere başvurarak kayıt yaptıracak

 2013 DGS Ek yerleştirme tercih işlemleri ne zaman başlayacağı merak ediliyor. 2013 DGS Ek yerleştirme tercih işlemleri için herkes OSYM 'den gelecek haberi bekliyor. Fakat OSYM 'de 2013 DGS Ek yerleştirme tercihleri yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklamada bulunmamaktadır.

2012 Yılında OSYM DGS yerleştirme sonuçları 10 Eylül 2012 tarihinde açıklanmıştı. 2012 DGS Ek yerleştirme tercih işlemleri 9-12 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı ve 2012 Dgs ek yerleştirme tercih sonuçları 18 ekim 2012 günü açıklanmıştı.

Adaylar, tercihlerini T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre tercihler yapıldıktan sonra adayların iptal veya değişiklik talepleri işleme alınmayacak. Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) sonuçlarına göre meslek yüksekokullarına yerleşenler tercih yapmayacak.

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2013 DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2013 DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ÖBP yüksek olana öncelik verilecek. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde yaşı küçük olana öncelik verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.