ÖSYM 2013 LYS Ek Tercih ve Yerleştirme Klavuzu İçin Tıklayın

ÖSYM 2013 LYS Ek Tercih ve Yerleştirme Klavuzu İçin Tıklayın
ÖSYM, 2013 Ek yerleştirme kılavuzunu açıkladı. Öğrenciler merakla ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanları bekliyordu. ÖSYM yerleştirme kılavuzunu açıkladı.

ÖSYM LYS ek yerleştirme kontenjanlarını merak edenlerin beklediği gün geldi. ÖSYM, LYS ek yerleştirme boş kontenjanlarını açıklıyor.

2013 LYS ek kontenjan kılavuzu ÖSYM'nin sitesinden açıklandı. LYS ek yerleştirme dönemi boş kontenjanları belli oldu. 2013 ÖSYS önceki yıllardan farklı olarak hem sınav hem de yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından çok kısa sürede açıklanması ile akıllarda kaldı.

ÖSYM 'nin sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu 22-24 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak. Kılavuzun adaylara ön bilgi vereceği için, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekecek. Ek kontenjanlar için başvurular ise 25 Eylül-30 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Adaylar,tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerde değişiklik yapabilecek. ÖSYM, tercih işlemi tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde internet adresinden tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiği konusunda uyardı. 

Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek. Ek yerleştirmede tercih için 2013 ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilememiş veya açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.