Bir Tıkla Mahallenizdeki Esnafa Ulaşın

Bir Tıkla Mahallenizdeki Esnafa Ulaşın
Yaklaşık 15 yıldır e-ticaret üzerine çalışan bir girişimci, kurduğu internet sitesiyle küçük esnafın sanal dünyada rekabet edebilmesinin önünü açtı…

E-ticaret işiyle uğraşan bir girişimci, kurduğu internet sitesiyle küçük esnafın sanal dünyada büyük marketlerle rekabet edebilmesi ve müşterilerine daha kolay ulaşabilmesini sağladı. Şimdilik İstanbul, Çorum, Hatay, Kahramanmaraş ve Kocaeli'de 155 mahalleye hizmet veren 300'ü aşkın esnafın üye olduğu internet sitesinden aynı anda ekmek arası köfte, pirinç ya da kırtasiye malzemesi sipariş edilebiliyor, ödemeler ise kapıda yapılıyor.

Girişimci Demir Ali Toktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-ticaret işiyle yaklaşık 15 yıldır uğraştığını ve şimdiye kadar birçok internet sitesi kurduğunu söyledi.

Küçük esnafa yönelik hazırladığı siteyi 3 ay önce faaliyete geçirdiğini belirten Toktaş, bu hizmetin "dünyada bir ilk" olduğunu savundu.

Mahalle esnafının, Türk alışveriş kültürünün en önemli ve vazgeçilemez unsuru olduğunu dile getiren Toktaş, "Siteye, küçük esnafın özellikle 'internet pazarına dikey geçiş yolu' diyebiliriz. Binlerce küçük esnafın internet sitesi yok ve kurma imkanı da bulunmuyor. Mahallenin, sokak arasındaki bakkalın, kasabın, manavın, su tesisatçısının, ekmek arası köftecinin, sanal dünyada tüketiciyle buluşmasının önünü açtık" dedi.

Siteye her esnafın üye olabildiğini ve bunun için katılım ücreti talep etmediklerini anlatan Toktaş, ilk üyeliklerde 100 lira ödül verdiklerini bildirdi.

Normalde her alışverişten yüzde 3 komisyon aldıklarını ifade eden Toktaş, şöyle devam etti:

"www.mahalleesnafi.com adresine üye olan esnaf, 3 bin 300 liralık alışverişe kadar bize komisyon vermemiş oluyor. Şu anda İstanbul, Kocaeli, Hatay, Kahramanmaraş ve Çorum'da 155 mahalleye hizmet veren 300'ün üzerinde esnafımız var. Bunun daha da artacağına inanıyorum. Evinde akşam yemeği için bazı ürünlere ihtiyacı olan bir teyzemiz, çocukları, torunları aracılığıyla ya da kendisi doğrudan mahallesindeki bir bakkaldan sipariş verebiliyor. Alışverişlerde internetten ödeme imkanı yok. Ödemeler, kredi kartı, nakit, ticket olarak kapıdan yapılıyor. Sitede hangi esnafın ne şekilde ödeme aldığı da alışveriş sırasında öğrenilebiliyor."

 "Mahalle esnafı daha ucuz"

Toktaş, siteyi kurmadan önce yaklaşık 1,5 yıl fiyat ve saha araştırması yaptığını ve küçük ölçekli bakkalın, marketten daha ucuz olduğunu belirlediğini anlattı.

Sitenin, bakkalın rekabet edebilmesini, tüketiciye ulaşmasını, kendini kanıtlamasını sağladığını vurgulayan Toktaş, "Herhangi bir markada ürünün, mahallenize hizmet veren esnafta kaç liraya satıldığını karşılaştırma imkanı da buluyorsunuz. Küçük esnafın, fiyat ve operasyonel gücü sayesinde marketlerle mücadele edeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Demir Ali Toktaş, siteden aynı anda su tesisatçısı, ekmek arası köfte, pirinç ya da bir kırtasiye malzemesi siparişi verilebildiğini söyledi. Bunların ödemelerinin, ayrı ayrı kapıya gelen esnafın çalışanlarına yapıldığını dile getiren Toktaş, "Bu uygulama hem küçük esnafı hem de tüketiciyi koruyor. Bir esnaf, 20 metrekarelik dükkandan mahallesindeki tüm ev ve iş yerlerine ulaşabiliyor" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.