2013 DGS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?

2013 DGS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
2013 DGS Ek yerleştirme açıklandı mı? Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

2013 DGS Ek yerleştirme tercihleri bittikten sonra gözler sonuçların ne zaman açıklanacağında olacak. DGS ek yerleştirme tercih sonuçları için bayram tatilinin bitmesi beklenmektedir. DGS ek yerleştirme tercih sonuçları için bu hafta içi kesin açıklanacağı gözü ile bakılmaktadır.

2013 DGS ek yerletirme tercih işlemleri 10-14 Ekim 2013 tarihleri arsında yapıldı. Tercihlerini tamamlayan öğrenciler tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. OSYM hiç bir zaman tercih sonuçlarının ne zaman açıklayağını bildirmez. Sadece gün içinde açıklanacağı saati bildirmektedir.

HaberVaktim.com olarak geçen sene dgs ek yerleştirme tercih işlemlerine baktığımızda tercih sonuçlarının 6 gün içinde açıklandığını görüyoruz. Buna göre 2013 dgs ek yerleştirme tercih sonuçları tahminen 20 ekim 2013 gününe kadar açıklanacağı beklenmektedir.Ama bir ihtimal daha var bayram tatili nedeni ile mesai ilk başladığı günde açıklanabilir.

DGS TERCİH İŞLEMİ SÜRESİ ŞÖYLEYDİ;

2013 DGS Ek yerleştirme tercihleri 10 - 14 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacak. Uzun bir süredir 2013 DGS ek yerleştirme tercih işlemleri bekleniyordu ve OSYM 'den gelecek resmi duyuru heyecanla beklenmekteydi.

2013 DGS Ek yerleştirme tercih işlemleri 10 Ekim ile 14 Ekim 2013 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr 'den yapılacak. Başvurular tamamen OSYM sitesi üzerinden herkesin kendisine ait olan OSYM şifresini kullanarak yapacaktır. 2013 DGS Ek yerleştirme tercihleri için OSYM duyurusu şu şekildedir.

2013 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri

2013-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 10-14 Ekim 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2013-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.