TKDK’dan Yozgat'a Destek!

TKDK’dan Yozgat'a Destek!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü kırsal kalkınma projeleriyle bugüne kadar Yozgatlı üreticilere 13 milyon 683 bin TL hibe desteği sağladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü kırsal kalkınma projeleriyle bugüne kadar Yozgatlı üreticilere 13 milyon 683 bin TL hibe desteği sağladı.

    TKDK İl Koordinatörlüğü 11. Proje Çağrı dönemi için çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da projesi tamamlanan vatandaşların ödemesini yapıyor, hibe desteği almaya hak kazanan proje sahipleriyle de sözleşme imzalıyor. TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, yaptığı açıklamada, bugüne kadar hazırlanan projelerden Yozgat’a 13 milyon 683 bin TL hibe destek sağlandığını söyledi. Büke, "Bu rakam ülke genelinde verilen hibe desteğin yüzde 15'ini oluşturmaktadır. Yine incelemesi devam eden projelerimiz ve sözleşme aşamasına gelen çok sayıda projelerimiz bulunmaktadır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

    Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla üreticilerin mağdur olmaması için 11. Proje Çağrı Döneminin 8 Kasım'a kadar uzatıldığını kaydeden Büke, "Biz proje hazırlayan vatandaşlarımızın hazırladıkları projeleri biran önce kurumumuza teslim etmelerini istiyoruz. Proje ne kadar erken teslim edilirse inceleme süresi de o kadar erken tamamlanır. 11. Dönem için 512 milyon Euro bütçe ayrılmıştır. Dolayısıyla bu bütçeyi kullanabilmek için kaliteli projeleri ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızdan proje hazırlamalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Arıcılık üzerine hazırladığı projesi kabul edilen Akdağmadeni ilçesine bağlı Halhacı köyü çiftçilerinden Saim Büyükşimşek ile sözleşme imzalayan Büke, yine Akdağmadeni’nde arıcılık üzerine 2 proje ile daha sözleşme imzalayacaklarını belirtti. Büyükşimşek ise TKDK İl Koordinatörü Veli Büke'nin ilçelerinde düzenledikleri bir seminerde kendilerini bilgilendirdiğini ve proje hazırlama konusunda cesaretlendirdiğini kaydetti. Büyükşimşek, "Ben ve 2 kişi daha proje hazırlayıp TKDK'na sunduk. Projemiz de kabul edildi. TKDK'nin desteği ile traktör alacağız. Hibe desteğinin üzerini ise eski traktörümü satıp karşılayacağım, böylece traktörüm yenilenmiş oldum. Bu şekilde hibe desteklerinden yararlanmak için proje hazırlığında olan çok sayıda çiftçimiz var." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:CHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.