Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Girdi

Atık Su Arıtma Tesisi Hizmete Girdi
Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve Ek Kollektör Hattı’ tesisi tamamlanarak hizmete girdi.

Gümüşhane Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve Ek Kollektör Hattı’ tesisi tamamlanarak hizmete girdi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Atık Su Arıtma Tesisi ve Ek Kollektör Hattı Tesisi'nin hizmete girmesi ve şehrin atık su sorununun tarihe kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, tesisin 7 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Şehrin önemli sorunlarından birisinin atık su arıtma tesisinin olmaması olduğunu belirten Başkan Canlı, “Bu zamana kadar maalesef bütün atık sular, bizim can damarımız olan Harşit Çayı'na dökülüyordu. Bundan sonra Harşit Çayı'nın kirlenmesi tarihe karışıyor. Bu tesisi Gümüşhane'ye kazandırmamız bir milat olup, çok önemli bir hadisedir.” dedi.

Karadeniz bölgesinde Ordu ve Gümüşhane’den başka atık su problemini çözen il olmadığını ifade eden Başkan Canlı, şunları söyledi: “Çevreye duyalı bir Belediye olarak, önemli projelerimizden biri olan atık su tesisimizi bitirip, hayata geçirdik. Tesislerinin yaklaşık maliyeti ise 7 Milyon liradır. Harşit çayı üzerindeki tesisimiz tamamen biyolojik bir tesis olup, kanalizasyonda bulunan pis sular bakteriler sayesinde damıtılıp, daha temiz bir şekilde Harşit Çayına bırakılıyor. Harşit Çayımız artık daha temiz ve pırıl pırıl akıyor. Bu tesisimiz ile birlikte Gümüşhane'ye daha sağlıklı, temiz ve yaşanılabilir bir çevre kazanırdık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.