AK Parti Ateizm Derneği'ne Sahip Çıktı

AK Parti Ateizm Derneği'ne Sahip Çıktı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ateizm Derneği'ne sahip çıkarak, Türkiye'de özgürlüklerin gelişmesi bakımından önemli bulduğunu söyledi.

AK Partili Şahin'in Ateizm Derneği ile ilgili olumlu görüşleri özellikle Milli gazeteyi çileden çıkardı. Gazete bugün "Gaflet" manşetini atarak, Şahin'e tepki gösterdi. Milli'nin haberi şöyle:

"Türkiye’de ilk defa resmi olarak bir ateizm derneği kuruldu. Kuruluş amaçları arasında din ile mücadele, eşcinsel savunuculuğu, nüfus cüzdanlarından din hanelerinin kaldırılması gibi konular olan Türkiye Ateizm Derneği, medyanın gündeminden düşürülmüyor. Hükümet tarafında da icraatlarına dayanak olarak gösterilmeye başlanan derneğin halkın inançlarına yerleştirilmeye çalışılan bir dinamit olması ise kimsenin umurunda değil. Kendi tercihine saygı beklerken, Allah inancına sahip olanlar ile savaşmayı ilke edinen Ateizm Derneği, artık televizyon programlarında da boy gösteriyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in dahi gündemine giren dernek, önceki akşam bir televizyon programına konuk olarak, tüm Türkiye’ye Allah’ın neden inkar edilmesi gerektiği safsatasını anlattılar.

Ateizm Derneği Hükümetin Övgü Kaynağı Oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabüklüler Vakfı’nın düzenlediği aylık sohbet toplantısında yaptığı konuşmada Ateizm Derneği hakkında da konuştu. Şahin, özgürleşmenin ölçütü olarak Ateizm Derneği’ni sunarak, “Birkaç gün önce gazetelerde Ateizm Derneği’nin, İstanbul Valiliği Dernekler Masasının onayıyla kurulduğunu okudum. Bunun da Türkiye’de özgürlük alanının başkalarının yaşam tarzına müdahale edilmediği zaman nasıl geliştiğini göstermesi bakımından önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Halkın İmanını Siyaset Malzemesi Yapıyorlar

Mehmet Ali Şahin’in bu açıklamaları siyasi fayda uğruna maneviyatın ne denli hiçe sayıldığını bir kez daha gözler önüne sürdü. İktidar sahibi bir partinin Genel Başkan Yardımcısı, Ateizm Derneği’nin Valilik tarafından aldığı resmi izin ile kurulmasıyla övünürken, derneğin kuruluşunu özgürlüklerin ve yaşam tarzına müdahale konularında Türkiye’nin artık gelişmiş bir ülke olduğu tezini savundu. Halkın hassasiyetlerini görmezden gelerek siyasi bir açıklama yapan Mehmet Ali Şahin, AKP’nin 12 yıldır siyasi çıkar uğruna maneviyatı hiçe sayan anlayışının bir başkası olarak tarihe şerh düşüldü.

Kime hizmet ediyorsunuz?

Ateizm Derneği kurulduğundan beri sürekli olarak kamuoyunda “olumlu”, “sempatik”, “zararsız” ateistler imajı oluşturmaya çalışılıyor. Kendini muhafazakâr olarak adleden bir kısım kuruluşlar da dahil olmak üzere hemen hemen tüm medya kuruluşları Ateizm Derneği’ni halka şirin göstermek için elinden geleni yapıyorlar. İlk olarak bir gazete de yayınlanan röportaj ile gündeme gelen dernek, röportaj da adeta “iyilik melekleri” olarak sunulmuştu. Medya tarafından tüm Türkiye’ye servis edilen bu röportajın ardından Ateizm Derneği ile ilgili bilinmeyen ve asıl önemli olan ayrıntıları gazetemiz ortaya çıkarttı. Amaçları Müslümanlar ile savaşmak olan dernek şimdi de televizyon programlarıyla gündem de tutuluyor.

Ne Yaptıklarını Kendileri de Bilmiyor

Son günlerde medyada en çok işlenen konular arasında olan Ateizm Derneği ve Ateistlik, toplumun inanç esaslarını dinamitlemeyi amaçlıyor. Son olarak bir tv programına katılan ateistler, cehaletlerini de  ortaya koydular. Programın en ilginç anlarından birisi ise sunucunun iki ateiste sorduğu soru anında yaşandı. Kendilerini ateist olarak tanıtan konukların, program sırasında Sunucunun “Bu adam ne saçmalıyor diyebilirsiniz” söylemine “Estağfurullah” şeklinde karşılık vermeleri dikkat çekti.

“Yine de büyük konuşmamak lazım”

Sunucu “Kimi insanlar var ki, dini ritüelleri hayat boyu yerine getirmeyip, ömrünün sonunda ‘ya acaba öbür tarafta da bir şey varsa, orada da bir problem çıkmasın’ diyerek ömrünün sonunda biraz Yusuf’un da etkisiyle inancı artıyor. Bu korkunun sizlerde tezahür etmeyeceğini söyleyebilir misiniz ileri dönemlerde. Veya edenler olabilir mi? Derneğinizden istifa edenler olabilir mi ileriki yıllarda” diye sordu. Bu sorunun ardından iki ateist de önce kahkaha attılar, ardından Tolga İnci öksürük krizine tutuldu. Soruyu Selin Özkohen cevapladı: “Şöyle açıklayabilirim. Birçok kişi zaten hayatı boyunca kesin bir cevaba varamadan hayatına geçiriyor. Ben öyle olan bir ateist görmedim ama ateistlerde bu durum görülebilir. İmkânsız değildir, zaten büyük konuşmamak lazım. Herkesin fikri değişebilir ama bende olacağını düşünmüyorum açıkçası."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum