Tribün Erbakan Delege Kamalak Dedi

Tribün Erbakan Delege Kamalak Dedi
Saadet kongresinde delegelerin oylarıyla Kamalak yeniden seçilirken, tribünlerde daha ziyade Fatih Erbakan’a ilgi vardı.

Dün gerçekleştirilen Saadet kongresinde tribün Erbakan delege Kamalak dedi.

Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi, dün Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongreye, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı. Kongreye partililerin katılımının yoğun olduğu gözlendi. Kongrenin başında merhum Necmettin Erbakan'ın geçmişe ait bir konuşması salondakilere dinletildi.

KAMALAK YENİDEN SEÇİLDİ
Kongrede Mustafa Kamalak ile Fatih Erbakan, genel başkanlık için yarıştı. Bin 10 delegeden 874'ü oy kullandı, oyların 868'i geçerli sayıldı. Seçim sonuçlarına göre  656 delegenin oyunu alan Kamalak, yeniden genel başkanlığa seçildi. Diğer aday Fatih Erbakan ise 212 oy aldı.
KAMALAK’TAN BİRLİK VURGUSU
“İşte ordu işte komutan” sloganları ve alkışlar eşliğinde salona giren mevcut Genel Başkan Mustafa Kamalak, açılış konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bugünün tarihi bir gün olduğunu ve 'Yaşanabilir Bir Türkiye', 'Yeniden Büyük Türkiye', 'Yeni Bir Dünya' için büyük bir adım atıldığını dile getiren Kamalak, bağımsızlar hareketinde hangi inançla yola çıkıldıysa; MNP’yi, MSP’yi, Refah’ı, Fazilet’i kurarken hangi ruh ve heyecana sahip idiyse; bugün de aynı coşku ve aynı heyecanla hedefe doğru yürüdüklerini ifade etti. Kamalak, darbeciler tarafından idama mahkum edilen yüzlerce Mısırlı masum başta olmak üzere birçok kesimin gözünün bugün burada olduğunu dile getirdi. Saadet Partisi’nin bütün olumsuzluklara rağmen yerel seçimlerde 27 yerde belediye başkanlığını kazanarak varlığını hissettirdiğini ifade eden Kamalak, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri dikkate alındığında bu seçimlerden yüzde 2.8 oy ile çıktıklarını aktardı. Bu oranın son yapılan 2011 genel seçimleri dikkate alındığında önemli bir yükselişin habercisi olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİN KİLİT PARTİSİ

 

Konuyu cumhurbaşkanlığı seçimlerine getiren Kamalak, "Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasal hayatımızın en önemli dönüm noktalarından birisi olacaktır. Saadet Partisi hem aldığı oy oranı bakımından hem de hitap ettiği kitle yönünden, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anahtar partisi haline gelmiştir. Saadet Partisi son seçimlerde, Türkiye geneline hitap eden oy dağılımı ile dikkat çekmiştir. Saadet Partisi Karadeniz’de olduğu kadar Akdeniz’de de vardır. Doğu Anadolu’da olduğu kadar Batı’da da vardır. Bayburt’ta olduğu kadar Konya’da, Malatya’da olduğu kadar Bursa’da vardır. Bu, Saadet Partisi açısından Türkiye’nin tümünü kucaklayabilecek bir potansiyelin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

ERBAKAN’A YOĞUN İLGİ

Kamalak'ın konuşmasını tamamlamasının ardından salona Fatih Erbakan girdi. Erbakan, kendisine yoğun ilgi gösteren partilileri dolaşarak selamladı. Daha sonra protokol ile de selamlaşan Erbakan, kendisine ayrılan yere oturdu. Kongrenin en önemli sloganının "Milli Görüş demek, Erbakan demektir" olduğunu dile getiren Erbakan, Şeyh Şamil'siz bir Çeçen davası düşünülemeyeceği gibi Erbakan’sız bir Milli Görüş'ün de düşünülemeyeceğini vurguladı. Bu sırada salonda "Delege uyuma Erbakan'a sahip çık", "Bu gençlik seni Başbakan yapar" sloganları atıldı. Saadet Partisi’nin yeniden ayağa kaldırılması, layık olduğu yere taşınmasının hayattaki en önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirten Erbakan, yeni bir anlayışı hayata geçirmek için günün bugün olduğunu söyledi. Burada verilecek bir kararla, yeni bir dinanizm, yeni bir gelecek, aslından kopmayan bir Saadet için çalışmaların önünün açılacağını ifade eden Erbakan, hiçbir göreve kendiliklerinden talip olmadıklarını kaydetti. Fatih Erbakan, kendisini aday gösteren herkese teşekkür etti.

GİK VE YİK ÜYELERİ BELİRLENDİ
Kamalak'ın listesinden Genel İdare Kurulu'na (GİK) seçilen isimler şöyle:
"Abdullah Sevim, Ahmet Kul, Ahmet Münir Erkal, Ali İhsan Gündoğdu, Atik Ağdağ, Bayram Sakartepe, Bekir Demirkaya, Bekir Kılıç, Bilal Hazırbulan, Birol Aydın, Cafer Şatır, Celal Asiltürk, Duran Soyuğur, Dursun Ali Düzenli, Ekrem Şama, Erkan Temiz, Faik Çalık, Fatih Aydın, Fesih Bingöl, Fesih Bozan, Fethi Görür, Fethullah Erbaş, Galip Akın, Hasan Bitmez, Hasan Bayram Var, Hasan Oğul, Haşim Özçelik, Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Hüseyin Oruç, İlyas Tongüç, İsmail Hakkı Akkiraz, İsmet Aksoy, İsrafil Bayrakçı, Latif Öztek, Levent Cengiz, Lütfi Yalman, Lütfi Kibiroğlu, Mehmet Karaman, Mehmet Kasapbaşı, Mehmet Şen, Mesut Doğan, Muhammet Polat, Muhittin Hamdi Yıldırım, Muhyittin Aytunç, Murat Çolak, Mustafa Balta, Mustafa İriş, Mustafa Kaya, Mustafa Kurdaş, Mustafa Özkafa, Mustafa Yılmaz, Muzaffer Baydar, Necmettin Çalışkan, Nergül Aksu, Nuri Başer, Oya Akgönenç, Salih Turhan, Samet Sami Temel, Selim Sait Terzioğlu, Selman Esmerer, Sezai İncesu, Sinan Ejderoğlu, Süleyman Erim, Süleyman Arif Emre, Şahin Kalça, Şerafettin Kılıç, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Temel Akdağoğlu, Yakup Budak, Yasin Hatipoğlu, Yaşar Canbay, Yusuf Yiğitalp, Ziyattin Tokar."

Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) seçilen isimler de şöyle:
"Abdullah Arslan, Ali Vural, Hasan Hüseyin Öz, Mehmet Bingöl, Mustafa Kemal Çelik, Mustafa Geçer, Nizamettin Aydın, Osman Seçilmiş, Süleyman Canan, Süleyman Çalışkan, Veysel Candan."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum