Meclis'te Erbakanlı Savunma

Meclis'te Erbakanlı Savunma
IŞİD çıkmazındaki Türkiye'ye, TBMM kürsülerinde milli davaların hamisi Erbakan'ın konuşmaları Meclis'teki partilere de ışık tutuyor

AİHM’in skandal tazminat kararı ve KKTC ile Rum Yönetimi arasındaki müzakerelerle ilgili MHP Grup Önerisi olarak konuşan Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş; Kıbrıs Harekâtının Hamisi Necmettin Erbakan’ın TBMM Kürsüsünden sarf ettiği şu sözlerle, müzakerelerin kesilmesini istedi: “Kıbrıs davamız ile ilgili bu kürsüden, ‘Kesin müzakereleri, durdurun. Amerika’nın hoşuna gitmezmiş, bana ne Amerika’dan!’ diyen merhum Erbakan’ı hatırlıyor ve rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Kıbrıs, Musul, Kerkük, Azerbaycan, Ayasofya gibi milli davalarda zaman zaman çıkmaza giren devlet, iktidar ve muhalefet için, TBMM kürsülerinde de milli davaların hamisi olan Necmettin Erbakan’ın konuşmaları ışık tutuyor. Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ve Başkan Vekili Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen “Kıbrıs’taki federe devlet müzakereleri, AİHM’in tazminat kararları, kipalı ziyaretçi Joe Biden’in Kıbrıs temasları” ile ilgili Genel Görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi üzerine yapılan konuşmalara Erbakan’ın konuşmaları damgasını vurdu. Kıbrıs müzakelerini derhal kesin!

Demokratik hayatımızda Menderes’ten Ecevit’e, Demirel, Erbakan ve Türkeş’e kadar Kıbrıs söz konusu olduğunda iç ihtilafları rafa kaldırdıklarını ve geniş bir millî mutabakat halinde hareket ettiklerini kaydeden Tuğrul Türkeş, merhum devlet adamlarımızın  Kıbrıs gibi milli davadaki örnek mücadelelerinin kulağa hoş gelsin diye değil bugüne örnek olarak alınması gerektiği belirterek, AKP İktidarına Kıbrıs’ta “Cesaretini topla” çağrısı yaptı.

Türkeş: Kıbrıs’ta Erbakan gibi, “Bana ne Amerika’dan!” deyin!

Kıbrıs’la ilgili TBMM çatısı altındaki siyasi partilerin dünya kamuoyuna ortak bir irade beyanı amacıyla verilen önerge üzerine MHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Kıbrıs’ta müzakere adı altında yaşanan gelişmelere ve İktidarın tavrına dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye’nin tarihinde Kıbrıs bağlamında milleti ve milletin temsilcilerini bu derece bölen bir siyasi zihniyet daha yoktur. Kıbrıs davamız ile ilgili bu kürsüden “Kesin müzakereleri, durdurun. Amerika’nın hoşuna gitmezmiş, bana ne Amerika’dan!” diyen ve burada coşkulu ve hararetli sözler söyleyen, Kıbrıs konuşmalarından sonra kan ter içinde kalan merhum Necmettin Erbakan’ı hatırlıyor ve rahmetle ve hayırla yâd ediyorum.”

AİHM’in Karar Yetkisi Tartışılsın

“Buradan AKP Hükûmetine çağrımızdır: Cesaretinizi toplayın ve Kıbrıs’ta süren ve Kıbrıs Türk’ünün ve Türkiye’nin hiçbir şekilde yararına olmayan bu müzakereleri derhâl durdurun, askıya alın.” diyen Türkeş, “Bu yüce çatı altında yer alan tüm partiler bir araya gelelim ve bir ortak bildiriye imza atalım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin siyasi ve Helenist kararını kınayalım ve uluslararası hukukun Türkiye aleyhtarlığı ile şekillendirilmesinin yanlış olduğuna işaret edelim. Ayrıca bu vesileyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 21’inci yüzyılda evrensel hukukun objektif kriterleriyle karar yetisinin olup olmadığının da tartışılmaya açılması gerektiğine inanıyorum.”

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural ile MHP Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun “Kıbrıs Müzakereleri, AİHM’in skandal tazminat kararı ve ABD Başkan Yardımcısı kipalı Joe Biden’in Kıbrıs ziyareti ile ilgili açılmasını istediği Genel Görüşme önerisine CHP evet derken, AKP’li vekillerin hayır oylarıyla reddedildi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum