Erdoğan: “Bizim Dönemimizde Büyüdükleri Doğru Değil”

Erdoğan: “Bizim Dönemimizde Büyüdükleri Doğru Değil”
Başbakan Erdoğan, paralel yapıya ilişkin “Bunların bizim dönemimizde büyüdükleri geliştikleri iddiası asılsız bir iddiadır” dedi. Erdoğan daha önce ise “Ne istediler de vermedik” demişti.

İşte Erdoğan’ın bugünkü açıklamaları:  

BUNLARIN BİZİM DÖNEMİMİZDE BÜYÜDÜKLERİ GELİŞTİKLERİ İDDİASI ASILSIZ BİR İDDİADIR

“Öyle bir noktaya öyle bir azgınlık seviyesine ulaştılar ki, Türkiye’nin istikametini tek başlarına belirlemek gibi bir şehvete kapıldılar. Orada maskeleri düştü. Gerçek yüzleri ortaya çıktı. Dertlerinin talebe yetiştirmek, yoksulların elinden tutmak olmadığı, dertlerinin iktidar olduğu güç olduğu orada ortaya çıktı. Başta emniyet ve yargıya yerleştirdikleri maşaları dışında teşebbüslere giriştiler. Bize farklı göründüler.

 

Ama başka işlerin içine girdiler. Bunların bizim dönemimizde büyüdükleri geliştikleri iddiası asılsız bir iddiadır. 12 Eylül darbesine bakın bunların oradan güç devşirdiklerini görürsünüz 28 Şubat’ta görürsünüz.

Uluslararası bazı çevrelerden özellikle de istihbarat örgütlerinden bunların güç devşirdiklerini görürsünüz. Her işlerinde tedbir adı altında 40 yıllık gizlenme taktiklerini kullandılar.”

İHALELERE GİRİP ALIYORLARDI

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de, paralel yapıyla irtibatları sorulduğunda “son 5 yılda çok ilerlemişti” demişti. 

Paralel yapıyla ilk irtibatınız ne zaman oldu?

“Yeni diyemem. Keçiören Belediye Başkanı olduğum dönemde de vardı. O sıra çok sınırlıydı. Büyükşehir'de de vardı. Son 5 yılda çok ilerlemişti.”

Ne tür yardımlarınız oldu?

“Bizden zaman zaman yer talepleri oluyordu. Planlarımızda yurt yerleriyse yasal yollarla ihalelere girip alıyorlardı. Bunları almak da çok önemli. Başka da bir hesap tutmadım.”

Habervaktim.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum