Erdoğan'dan Net Tavır: Bölünmeyin!

Erdoğan'dan Net Tavır: Bölünmeyin!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da MGKtoplantısı öncesi bir araya geldiği Barzani’ye birlik mesajı verdi, “IŞİD’e karşı bölünmeyin” dedi.

Bölgedeki istikrarsızlığın ve güvenlik sorununun endişe verici olduğuna işaret edilen görüşmede, Erdoğan’ın hali hazırdaki krizin aşılması için, Irak’ta halkın tüm kesimlerini kuşatan, ülkede adaletli bir güç ve gelir paylaşımı sağlamayı amaçlayan bir hükümetin kurulması gerektiğini söylediği belirtildi. Irak’ı mezhep temelli bir çatışma ortamına sürüklenmekten kurtarmak, ülkenin toprak bütünlüğünü ve siyasal birliğini korumak için de, en kısa sürede bir mutabakat hükümeti kurulmasının büyük önem taşıdığına değinilen görüşmede, halen bölgede tutulan Türk vatandaşlarınınTürkiye’ye sağ salim dönmeleri de ele alındı.

Görüşmede enerji alanında işbirliği de gündeme geldi. Tarafların bu konuda temelleri daha önce atılmış olan işbirliğini geliştirme ve sürdürmede kararlı olduklarını teyit ettikleri kaydedildi. Barzani’nin görüşmede IŞİD’in Irak’ı ele geçirmesinden merkezi hükümetin Başbakanı Nuri el Maliki’yi sorumlu tuttuğu ve “Çözümün değil, sorunun parçası” dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum