Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye kredi

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye kredi
Dünya Bankası Ankara Ofisi Bilgi Merkezi Asistanı Pelin Arslan, Dünya Bankası'nın ülke ortaklık stratejileri kapsamında Türkiye'ye 2008-2011 yılları arasında 6,2 milyar dolar kredi sağlayacağını söyledi.

Banka'nın öngördüğü finansmanın üç önemli ayağı olduğunu belirten Arslan, "Bunları, rekabet gücünü ve istihdam fırsatlarını artırmak, insan ve soysal kalkınma, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde sağlanması olarak özetleyebiliriz." dedi. 

Dünya Bankası Grubu Türkiye Seminerleri'nin Antalya ayağı Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)'nin ev sahipliğinde yapıldı. Banka'nın uzmanları, KOBİ'lere sağlanan Dünya Bankası kredileri ve bu kredileri kullanma yöntemleri hakkında bilgi verdi. 

Dünya Bankası Ankara Ofisi Bilgi Merkezi Asistanı Pelin Arslan, Banka'nın Türkiye'deki faaliyetleri ve STK'lara sunduğu destekleri anlattı. Dünya Bankası'nın 2007 mali yılında devletlere 23,6 milyar dolar tutarında kredi verdiğini kaydeden Arslan, "Rekabet gücü ve istihdam olanaklarını artırmak için elverişli bir iş ortamı, özel sektörün finansmana ve kredi olanaklarına daha geniş erişim sağlanması, Türk ihracatçılarının rekabet gücünün artırılması, güvenilir ve etkin enerji arzının sağlanması, toplumun tüm kesimi için daha kaliteli iş olanakların sağlanması Banka'nın öncelikli konuları arasında." diye konuştu. 

Arslan'ın verdiği bilgilere göre, Dünya Bankası'nın Türkiye'de desteklediği projeler şöyle: "Beşeri kalkınma altında sağlıkta dönüşüm, tarım kırsal kalkınmada tarım reformu, kuş gribiyle mücadele, doğal kaynaklar, altyapı ve enerji alanında; elektrik üretiminin yeniden yapılandırılması, elektrik dağıtım rehabilitasyon projeleri, gaz sektörü, yenilenebilir enerji, İstanbul Belediyesi'nin altyapı projeler, demiryollarının yeniden yapılandırması."


TAHSİLATLARDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞANIYOR


ANSİAD Başkan Yardımcısı Hamdi Güneş de küresel mali krize dikkat çekti. Güneş, "Şu anda piyasalarda ciddi tahsilat sorunu yaşanıyor. Türkiye'de ödeme sistemi zaten aksamaktadır. Artık bu sorun da acilen çözülmelidir." dedi. 

Türk ekonomisinin bekleyen risklerinin döviz açığı, kredi daralması ve durgunluk olduğunu vurgulayan Güneş, şöyle konuştu: "Döviz açığı beklediğimiz bir risk. Fakat kredi daralması ve durgunluk birçok sektör için ciddi olumsuz sonuçlar yaratabilir. Bu nedenle Hükümet'in bankalardan reel sektöre kredi akışının kesilmesini önlemesi ekonomide canlılığı sağlayacaktır. İhracatı destekleyecek önlemler alınması gerekir." 

Toplantıda, Dünya Bankası Ankara Ofisi İhale Sorumlusu Salih Kalyoncu, ihale prosedürleri hakkında bilgi verirken, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası Pazarlama Müdürü Funda Gürel de KOBİ'lere sunulan avantajlı kredi desteklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.