Atalay'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Atalay'dan Çözüm Süreci Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin yol haritasına ilişkin açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreciyle ilgili hazırlanan yol haritasına ilişkin,“Gecikmeyecek. Yaz dönemi biz yol haritamızı bitireceğiz” dedi.

“MECLİS’TEN ÇERÇEVE YASANIN ÇIKMASI BU KONUDA EN İLERİ ADIMLARDAN BİRİSİ”

Çözüm süreciyle ilgili hazırlanan yol haritasının ne zaman açıklanacağı sorusu üzerine Atalay, Ramazan ayında en yoğunçalıştıkları konunun bu konu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

TARİH YAZACAK KİMİN HAİN OLUP OLMADIĞINI

“Meclis’ten çerçeve yasanın çıkması bu konuda en ileri adımlardan birisi. Hem taraflar, hem bölge, hem uluslararası alanda da çok olumlu tepkiler aldık o konuda. Bu yasaya ana muhalefet partisinin de destek vermesi Meclis’te yüzde 80 destekle çıktı parlamentodan. Ana muhalefet partisinin de bu yasaya desteği bizi sevindirmiştir. Güçlü bir temsille çıkmıştır. Bu madde sayısı az. Sadece 6 madde ama 2’si yürürlük maddesi ama çok kapsamlı yasadır o. Yani olması gereken her şey var, olmaması gerekenler de dışında. Dolayısıyla çok kapsamlı bir yasa bakıldığında. Yapılabilecek her şey onun için. Şimdi bu yasanın şemsiyesi altında bir yol haritası çalışıyoruz. Basında bazı haberler var. Biz doğrusu bu konuda hiçbir bilgilendirme yapmadık. Hiçbir yere bir açıklama yapmadık. Yani yol haritamız bitmedi. Bu çalışılıyor. Bu bittiğinde tabi ki paylaşılacak. Bu yeni yol haritası daha somutluk taşıyacak, netlik taşıyacak. Zamanları kesin olacak. Periyodu belli olacak. Böyle bir çalışma bu. Bundan sonraki süreçte önümüzü daha rahat hep beraber göreceğiz. Dün biz Van ve Mardin’deydik. Oralarda bayram havası var. Herkeste çok fazla umut arttı. Yasadan öncekinin çok üzerinde bir umut artışı var. Artık geriye dönülemez bir noktadayız. Herkesi bağlayan bir yasa, metindir. Bundan sonra hepimizin daha umutlu olacağımız bir süreç. Bize çok iş düşüyor. Çok iyi çalışmamız gerekiyor. Bu konuda da rahatsız olanlar var. Dünkü konuşmaları içinde bizim politikamızı çok eleştiriyor. Bizler hainiz onlara göre. Çözüm süreci için çalışırsanız hain oluyorsunuz. Tabi tarih yazacak kimin hain olduğunu olmadığını. TBMM’de de bu yasa çıkarken çok üzüldüler. Bu terörün bitmesini istemiyorlar. Dışarıda da istemeyenler var. Bahçeli’yi falan anlıyorum ben, şehit cenazeleri gelmiyor. Ekmekleri suları kesiliyor bunların. Siyasi nemaları azalıyor. Çözüm sürecini niye istemeyenler var. Türkiye büyüsün istemeyenler var. Çözdüğünde Türkiye bin yıllık kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü sürdürecek. Türkiye daha da büyüyecek. Biz çok seviniyoruz. Başından beri bu gayretin içinde olduğumdan da çok mutluyum. Gecikmeyecek. Yaz dönemi biz yol haritamızı bitireceğiz.”

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum