AK Partili Başkandan Şok Açıklamalar!

AK Partili Başkandan Şok Açıklamalar!
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, "Güney ilçelerinde terör örgütü köylüleri toplayarak, baskı yaparak 'Oyunuzu şu şekilde kullanmazsanız gereğini yaparız' demektedir" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve  eşi Gülay Sekmen ile Cumhurbaşkanı seçimi için Ziyaattin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 1180 numaralı sandığa geldi. Oyunu kullandıktan sonra bir süre vatandaşlarla sohbet eden Sekmen, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Sekmen, seçimin vatana, millete, birlik ve beraberliğe, ülkenin kalkınmasına hayırlı olmasını dileyerek, "1180 nolu sandıkta eşimle beraber oyumuzu kullandık. Bu bir demokrasi yarışı. Demokrasilerde halk iradesini ortaya koyar ve millet de buna saygı gösterir. Bizler de geldiğimiz makamlara halkın oyuyla iradesiyle geliyoruz" dedi.

Bu sistemin en iyi şekilde işlemesini arzu ettiklerini vurgulayan Sekmen, demokrasilerde partilerin, adayların propaganda yaptıklarını ama hiçbir zaman halkın iradesine baskı koyamayacağını söyledi.

Sekmen, Türkiye'de cumhuriyet tarihinde ilk kez cumhurbaşkanını halkın seçtiğini hatırlatarak, "Bu bir tarihi dönüm noktasıdır. Halkın dediği olacak. Geçmiş dönemlerde bazı arzu etmediğimiz olumsuz gelişmeler, dayatmalar oldu. İnşallah bunda bir dayatma olmadan halkın tercihi ile yeni cumhur reisimiz seçilecek. Vatana, millete hayırlı olsun" diye konuştu.

Bir gazetecinin, bazı ilçelerde AK Partili belediye meclis üyelerinin istifalarını hatırlatması üzerine Sekmen, şunları kaydetti:

"Güney ilçelerinde terör örgütü köylüleri toplayarak, baskı yaparak 'Oyunuzu şu şekilde kullanmazsanız gereğini yaparız' demektedir ve mevcut partinin dışında diğer partilere meyilli vatandaşlarımız sorguya çekilerek birtakım baskılar uygulandı. Bugün için bir gelişme yok. İlçe başkanlarımız kaçırıldı, meclis üyelerimiz istifa ettirildi ve insanlar tabii korkusundan da bunun cevabını veremiyor. Malum parti 'Demokrasiden yanayız, demokrasi istiyoruz' diyor. Bunlar lafla olmuyor. Uygulama ile olacak şeyler. Bunları kabullenmemiz mümkün değil. O bölgede maalesef, başkan arkadaşlarımız ilçesine bile gidemedi. Çünkü 'İstifa etmezsen seni kaçıracağız' demişler, süre de vermişler. Zavallı adamı böyle göndermenin manası yok. Bizim şu anda tahmin ediyorum sandık temsilcilerimiz yok, koyamadık, çünkü insanlar bunu canlarıyla ödüyorlar onun için 'hayırlısı olsun' dedik."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum