AİHM'in Alevi Kararı Aygün'ü Harekete Geçirdi

AİHM'in Alevi Kararı Aygün'ü Harekete Geçirdi
AİHM'in Alevi derneğinin elektrik faturasını ileri sürerek Türkiye'yi mahkum ettirmesinin ardından CHP'li vekil Hüseyin Aygün kağıt kaleme sarılıp Cemil Çiçek'ten istekte bulundu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı tarafından 2010 yılında yapılan başvuru ile ilgili olarak Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘’ayrımcılığın yasaklanması’’ ile ilgili 14. maddesini ihlal ettiğine hükmetti. Elektrik parasının camilerde kesilmediği ama cemevinden kesildiği gerekçesiyle açılan davada Tazminat ile ilgili kararın ileri bir tarihte vereceği açıklandı. AİHM, Türk hükümetinden altı ay içinde kararın gereklerini nasıl yerine getireceğine dair görüş bildirmesini istedi.

Kararın yankıları devam ederken CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün kağıt kaleme sarılıp Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e dilekçe yazdı. Aygün dilekçesinde "Meclisimizde 550 milletvekili, binlerce danışman ve çeşitli statülerde çalışan personel görev yapmaktadır. Tüm insanların insan hakkı ve özgürlüğünün tesisi açısından Alevi inancına sahip kişilerin ibadetini yapabilmesi için bir Cemevi'ne ihtiyaç vardır." diyerek Çiçek'ten, Cemevi talep etti.

İşte Aygün'ün Dilekçesi

habervaktim.jpg

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum