Bingöl'de Osmanlıya Dayak

Bingöl'de Osmanlıya Dayak
Bin­göl Üni­ver­si­te­si'nde astıkları astık kestikleri kestik olan terör örgütü sempatizanları Osmanlı armalı yüzük takanları bile düşman ilan edip, darp ediyor. Bizzat Rektör, Vahdet'e açıkladı:

Dersleri ba­sa­rak PKK pro­pa­gan­da­sı ya­pan ve ba­zı öğ­ren­ci­le­ri darp eden ki­şi­ler hak­kın­da ida­ri so­ruş­tur­ma baş­lat­tı­ğı için HDP Eş Ge­nel Baş­ka­nı Se­la­hat­tin De­mir­taş ta­ra­fın­dan açık­ça he­def gös­te­ri­len Bin­göl Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Gı­ya­set­tin Bay­daş, Vah­det'e ko­nuş­tu.

CAN GÜ­VEN­Lİ­Ğİ TEH­Lİ­KE­DE 

De­mir­taş'ın Mec­lis kür­sü­sün­den ken­di­si­ni kas­te­de­rek söy­le­di­ği "Ço­cuk­la­ra kal­kan el­ler kı­rı­lır" söz­le­ri­ni ya­kı­şık­sız bul­du­ğu­nu be­lir­ten Rek­tör Bay­daş, "Tür­ki­ye'de ba­rış sü­re­ci­ne gi­ril­di­ği bir dö­nem­de De­mir­taş'ın şid­det­ten söz et­me­si­ni ve be­ni he­def gös­ter­me­si­ni kı­nı­yo­rum. Kul­lan­dı­ğı dil son de­re­ce teh­li­ke­li ve yan­lış­tır" de­di. Bay­daş, "Bu­ra­lar ajan­la­rın, ör­güt men­sup­la­rı­nın vs. ci­rit at­tı­ğı bu­la­nık su gi­bi­dir" di­ye­rek, ola­sı bir teh­li­key­le kar­şı kar­şı­ya ka­la­bi­le­ce­ği­ni ifa­de et­ti.

OS­MAN­LI AR­MA­SI ALER­Jİ­Sİ

Bay­daş, "PKK sem­pa­ti­za­nı olan öğ­ren­ci­ler, geç­ti­ği­miz gün­ler­de göz­le­ri­ ne kes­tir­dik­le­ri öğ­ren­ci­le­ri döv­müş. Bir öğ­ren­ci sırf elin­de Os­man­lı ar­ma­sı yü­zük bu­lun­ma­sın­dan do­la­yı 15- 20 ki­şi ta­ra­fın­dan okul içe­ri­sin­de darp edil­miş. Ders­le­ri ba­sa­rak 'Bu­ra­sı Kür­dis­tan, bu­ra­da ba­tı­lı öğ­ren­ci is­te­mi­yo­ruz' söz­le­riy­le te­rör ha­va­sı oluş­tur­ma­ya ça­lış­mış­lar­dır. Ka­me­ra gö­rün­tü­le­rin­den tes­pit et­ti­ği­miz ki­şi­le­re, ge­çi­ci sü­re­li uzak­laş­tır­ma ce­za­sı ver­dik" şek­lin­de ko­nuş­tu.

‘BA­SIN AÇIK­LA­MA­SI' YA­LA­NI

PKK sem­pa­ti­za­nı öğ­ren­ci­le­rin, okul­da­ki di­ğer öğ­ren­ci­le­ri darp et­me ve çev­re­ye za­rar ver­me gö­rün­tü­le­ri­nin el­le­rin­de mev­cut ol­du­ğu­nu kay­de­den Bay­daş, "Ki­me ne için ce­za ver­di­ği­miz or­ta­da. An­cak bu olay­la­rı gör­mez­den ge­len ki­şi­ler, ba­na kar­şı ya­pı­lan bir ba­sın açık­la­ma­sın­dan do­la­yı öğ­ren­ci­le­re ce­za ver­di­ğim al­gı­sı oluş­tur­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar ve fa­tu­ra­yı ba­na kes­me pe­şin­de­ler" di­ye ko­nuş­tu. 

basliksiz-2-057.jpg

(Bin­göl Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Gı­ya­set­tin Bay­daş)

EĞİ­TİM-SEN'LE İŞ­BİR­Lİ­Ğİ 

Ya­şa­nan olay­lar son­ra­sı Bin­göl Üni­ver­si­te­si'nde 15 öğ­ren­ci ida­ri ce­za al­dı. Darp edi­len­le­rin şi­ka­ye­ti üze­ri­ne ise 3'ü tu­tuk­lu, 7'si tu­tuk­suz ol­mak üze­re top­lam 10 ki­şi­nin mah­ke­me­de yar­gı­lan­ma­la­rı de­vam edi­yor. Ce­za alan öğ­ren­ci­ler ise Eği­tim-Sen iş­bir­li­ğin­de dö­nü­şüm­lü ola­rak aç­lık gre­vi ey­le­mi­ni sür­dü­rü­yor.

Vahdet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum