Çizik yiyen CHP'li Tunay çark etti

Çizik yiyen CHP'li Tunay çark etti
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, çizik yedikten sonra ilk kez canlı yayına çıktı.

CHP'nin aday listesinde yer almayınca Twitter hesabından attığı mesajlarla karara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, kararın üzerinden iki gün geçtikten sonra CNN Türk canlı yayınında Mirgün Cabas'a sessizliğini bozdu ve ilk anda gösterdiği tepkilerin duygusal tepkiler olduğunu ve kendisinin CHP milletvekilliğinin devam ettiğini, 7 Haziran'dan sonra da CHP'de siyasete devam edeceğini söyledi. 

KILIÇDAROĞLU VE CHP 30 YAŞINDA BENİ MİLLETVEKİLİ YAPTI

Aday listesinde yer almaması karşısında üzülüp kırıldığını, 2 gün boyunca telefonunu kapatıp düşündüğünü ve özeleştiri yaptığını söyleyen Faik Tunay, "Sayın genel başkanımız bana 'Bu partide senin gibi daha çok arkadaşlara ihtiyacımız var' dedikten sonra listede yer almayınca tabii ki bir kırgınlık oluyor. Ama iki gün boynca çok düşündüm, ailemle konuştum. Eğer yeniden aday gösterilmediysem demek benim de eksiklerim var. Ben bazı şeylerde hatalar yaptığımı gördüm özeleştiri de yaptım. Bazen fevri davranıp çıkışlarım oldu ama bazı çıkışlarımı da anlatamadım. Neticede Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP beni 30 yaşında milletvekili yaptı. Listede olmayınca üzüldüm, kırıldım ama CHP'de siyaset yapmaya devam edeceğim" dedi.

"30 YILLIK PARTİLİLER BİLE ÖN SEÇİME GİRMEDİ, BEN NEDEN GİREYİM"

Kontenjan adaylığı beklemek yerine neden ön seçime girmediği yönündeki soru üzerine Faik Tunay, "Genel başkanımız ve iki genel başkan yardımcımız ön seçime girdi ama diğer genel başkan yardımcılarımız bile ön seçime girmedi. 30 yıllık CHP'liler ön seçime girmezken, benim gibi sağdan gelen 3 yıllık CHP'li bir kişinin ön seçime girmesi çok da sağlıklı bir sonuç vermezdi. Bu sorunun çok da adil olmadığını düşünüyorum. Partideki büyüklerim de bu yolda görüş belirtti" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum