'AKP-CHP Koalisyonuna Hazır Olun'

'AKP-CHP Koalisyonuna Hazır Olun'
CHP Eski İstanbul Milletvekili Bülent Tanla, 7 Haziran’da AKP’nin tek başına iktidar çoğunluğu sağlayamayacağını savunarak ’7 Haziran’dan sonra bir AKP-CHP koalisyonuna hazır olun’ dedi.

Bugün TV'de seçime dair değerlendirmelerde bulunan CHP Eski İstanbul Milletvekili Bülent Tanla, 7 Haziran’da AKP’nin tek başına iktidar çoğunluğu sağlayamayacağını savunarak ’7 Haziran’dan sonra bir AKP-CHP koalisyonuna hazır olun’ dedi.

HDP'NİN BARAJ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

HDP'nin barajı geçebilmesi içn 4 milyon oy alması gerektiğini söyleyen CHP'li Tanla, "HDP'nin barajı geçmek için 500 bin oya daha ihtiyacı olduğu söyleniyor. Bu doğru değil. HDP'nin en az 1.5milyon oya daha ihtiyacı var' dedi.

AKP YÜZDE 36-39 BANDINDA

Erdoğan'ın genel başkanlığı bırakmasının ardından AKP oylarının düşmeye başladığını söyleyen Bülent Tanla, işsizlik ve dolardaki hızlı yükseliş nedeniyle AKP'nin oylarındaki düşüşün hızlandığını ve AKP oylarının yüzde 36 ile yüzde 39 arasında olduğunu söyledi. 

AKP-CHP KOALİSYONUNA HAZIR OLUN

CHP'li eski vekil Tanla, 7 Haziran seçim sonuçları için çok çarpıcı bir iddia ortaya attı: Tanla "7 Haziran'dan sonra bir AKP-CHP koalisyonuna hazır olun" dedi. BugünTV spikerinin şaşırması üzerine ise "Siyasette olmaz diye bir şey yok. İsmet Paşa en aykırı şeyi duyduğundabile bir durur düşünürdü. Bence siz de düşünün. Koalisyon olacak demiyorum, olabilir diyorum. Bu anayasyı değiştirip 2 yıl içinde Türkiye'yi erken seçime götürtecek bir koalisyon olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum