Kayseri, sağlıkta bölgesinin başkenti oldu
Kentte 22 milyon doları hayırsever olmak üzere 30 milyon dolarlık kamu yatırımı ile 60 milyon dolarlık özel girişimcilerin sağlık yatırımları bulunuyor. İl genelinde bugün Sağlık Bakanlığı'na bağlı 11 devlet hastanesi ile birlikte doğum ve çocuk bakımevi hastanesi, göğüs hastalıkları hastanesi, 2 verem savaş dispanseri, ana çocuk sağlığı, 104 sağlık ocağı ve 22 sağlık evi ile Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'ne bağlı 4 hastane hizmet veriyor. Önceden İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere giden hastalar için artık şehirde tedavi oluyor. Sağlıkta hizmet kalitesinin artmasıyla birlikte Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Sivas ve Adana'nın kuzeyindeki ilçelerden insanlar tedavi olmak için Kayseri'ye akın geliyor.
Kayseri Sağlık İl Müdürü Kadir Çetinkara, son yıllarda artan sağlık yatırımlarıyla Kayseri'nin 800 yıl öncesi gibi İç Anadolu'nun sağlık üssü haline geldiğini söyledi. Kentteki sağlık kuruluşlarından bu yılın ilk 6 ayında 7 milyon 300 kişinin yararlandığını belirten Çetinkara, "Kayseri 800 yıl önce Gevher Nesibe Hatun Medresesi ile ülkenin sağlık başkentiydi. Medresede 1200'lü yıllarda bir yandan uzman tıpçılar yetiştirilirken bir yandan dönemin en iyi tedavi hizmeti veriliyordu. Sosyal Güvenlik Kurumu adıyla tek çatı altında birleşen Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve BAĞ-KUR'luların özel sağlık kuruluşlarından yararlanmalarına olanak sağlayan düzenlemelerden sonra kentteki özel sağlık kuruluşlarının sayısı önemli oranda arttı. Sağlık alanında bugüne kadar toplam yaklaşık 90 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Günümüzde de kent özel ve kamu yatırımlarıyla Kayseri sağlıkta yine merkez konumuna geldi. Bu gelişme hasta sayısına da yansıdı. İç Anadolu'dan gelen hastalarla birlikte bu yılın ilk 6 ayında 7 milyon 300 kişi Kayseri'de tedavi edildi. Bu sayı, 1 milyon 150 bin olan şehir nüfusunun 7 katına eşit. Hastalar tedavi olurken öncelikle özel sağlık kuruluşlarını tercih etti. 1 milyon 356 bin kişi özel hastanelerde tedavi oldu. Özel hastanelerin ardından Erciyes Üniversitesi'ne bağlı hastaneler tercih edildi." dedi.
Hasta sayısındaki artış Kayseri'nin sağlık turizminde önemli bir yere geldiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Çetinkara, bunun bir diğer anlamının da Kayseri'deki sağlık kuruluşları sayısının ve kalitenin yüksekliği olduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.