'Hiçbir AK Partili Koalisyon Sözünü Ağzına Almaz'

'Hiçbir AK Partili Koalisyon Sözünü Ağzına Almaz'
Başbakan Yardımcısı Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 17. Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ölümü ve gazetecilerin sorusu üzerine bu konuda gün içinde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, "Her nefis ölümü tadacaktır" ayetini tekrarladı ve hiç kimsenin ölümden kaçmak, kurtulmak, saklanmak imkanına sahip olmadığını belirtti.

Kenan Evren hakkındaki sözleri

Evren'in vefatının, bu yaşa geldikten ve özellikle son aylardaki ağır rahatsızlığını bildikten sonra kimseyi şaşırtmadığını dile getiren Arınç, bugün hiçbir siyasi partinin, hiçbir devlet kurumunun Evren ile ilgili taziye yayınlamadığını, ölümünü sade bir haber olarak verdiğini söyledi. Bunun sebebinin, Genelkurmay Başkanı iken 12 Eylül 1980'de arkadaşlarıyla yaptığı darbe ve sonrasındaki müdahaleler olduğunu anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Ölüm büyük şey. Peygamberimizden öğrendiğimiz de odur. Yani, ölünün arkasından, mümkünse kötü şeyler konuşmamak, onun varsa iyilikleri üzerine konuşmak da bir adettir, bir gelenektir ama buna mecbur olmadığınız zamanlarda, insan kendi düşüncelerini, belki çok fazla da dillendirmeden kendi derununda saklayabilir. Arkadaşlar bu konuyu soracak kimse bulamayınca, benim bulunduğum toplantıya pusu kurmuşlar. Benden öncekiler 'bu konuda konuşmayacağım' demiş, hiç kimse ağzını açmamış. Bizim de kötü bir huyumuz var, sorulduğu zaman cevap veriyoruz. Onlara 12 Eylül 1980 darbesinden mağdur olan bir insan olarak çok iyi şeyler söyleyemeyeceğimi ifade ettim ve büyüklerimizden duyduğum bir duayı tekrarladım. O da 'Allah, rahmete müstahak olanlara rahmet etsin' sözüdür."

"Biz kesinlikle koalisyon düşünmeyiz"

Koalisyon düşüncesinin AK Parti'yi yıkmak isteyenlerin bir iletişim projesi olduğunu vurgulayan Arınç, "Biz kesinlikle koalisyon düşünmeyiz. Koalisyona ihtimal de vermeyiz. Çünkü AK Parti'nin bu seçimde de büyük bir güçle yeniden tek başına iktidar olacağına gönülden inanırız" dedi.

Partisinin 4. dönem tek başına iktidara gittiğini ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer partilerin tek başına iktidar olma hayali de hevesi de yok. HDP'nin yüzde 10'u aşma meselesi var. MHP, yüzde 15'i aşma iddiasında. Yüzde 17 olur, 18 olur. Onların da tek başına iktidar olma hayali de hevesi de yok. CHP'nin en büyük iddiası 30'ları geçmek, 35'lere ulaşmak. Onun da en büyük iddiası 35 ise bununla iktidar olmanın yolu diğer bütün partilerin barajın altında kalmasıdır. Dolayısıyla bu 3 partinin tek başına gelme ihtimali, kendilerinde de böyle bir hedef bulunmadığına göre söyleyecekleri tek şey 'biz koalisyon kurabiliriz' sözüdür. Peki 'AK Parti gitsin de bu 3 parti bir koalisyon kursun' derseniz buna Türkiye'de kaç kişi 'evet' der. Böyle bir koalisyondan Türkiye'ye fayda gelir mi? MHP böyle bir koalisyonun içinde olur mu? CHP, MHP veya HDP ile bu kadar kolay bir koalisyon kurabilir mi? Kurarsa en yakın örneğe DSP-MHP-ANAP hükümetidir. Onların Türkiye'ye getirdiği felaketleri bunlar daha fazlasıyla getirmiş olmaz mı? Tek başına iş başına gelmiş güçlü bir iktidar en büyük halkımıza temin etmişse, 99'dan geriye doğru kurulan onlarca koalisyon hükümetine baktığınız zaman hiçbiri uzun ömürlü olmamış, hiçbiri Türkiye için faydalı şeyler yapmamış, her biri bir biriyle kavgalı olmuş. Koalisyon kurabilmek için milletvekili pazarları açılmış bir Türkiye'de tekrar eski günlere dönme hayali hangi yurttaşımızın kafasında vardır. Bence hangi parti iktidara gelecekse tek başına gelmeli. Böyle bir iddianız var mı? Yok. Böyle bir iddianız olsa bile bunun gerçeklik payı ne kadar? Hayır o da yok. O zaman bırakın. AK Parti'den daha güçlü ve güvenilir bir partiyi millet göremedikçe niye koalisyonlara dönsün, niye ülke karışsın, niye güçsüz hükümetler, parçalı siyaset gündeme gelsin? Ben milletin bunu çok iyi takdir edeceğini düşünüyorum."

Bülent Arınç, hiçbir AK Partilinin koalisyon sözünü ağzına almayacağını, bu ihtimale kapı açmayacağını belirterek, "Ey millet bana oy vermeyeceksen istediğin partiyi iktidar yap ama üç partili, dört partili, beş partili, dışarıdan destekli koalisyonlar bu ülkenin sonu olur, felaket olur, ona göre oyunu kullan' diyeceğiz. Ben milletimizin sağduyusunun bu konuda çok güçlü olduğuna inanıyorum" 

"'Ben Aleviyim' diyen insanların temsilci olarak bulunması bence doğru değil"

Arınç, "Diyanet İşleri Başkanlığının bugünkü yapısında ayrıca 'Ben Aleviyim' diyen insanların temsilci olarak bulunması bence doğru değil. Kaldırılmasını isteyenler, Alevi yurttaşlarımızın bir kısmının mevcut Diyanet İşleri Başkanlığına karşı duruşlarını oya tahvil etmek istiyorlar" diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.