Gezegenler fotoğraflandı
Amerikalı bilim adamları en yakını 767 trilyon mil (1,234 trilyon kilometre) uzaklıktaki 4 gezegenin net olmayan fotoğraflarını çekmeyi başardı.
Bilim dergisi Science'da yayınlanan habere göre, biri Hubble teleskobu, diğeri iki farklı teleskobu kullanan astronom ekipleri, araştırmanın Dünya gibi gezegenler bulunup bulunmadığı ve orada potansiyel yaşamın olup olmadığını anlamak yolunda bir adım olduğunu bildirdi.
Bilim adamı Bruce Macintosh, Pegasus takımyıldızındaki bu gezegenlerin bir yıldızın etrafında dönen 3'lü olduğunu doğruladıklarını kaydetti. Macintosh, 767 trilyon mil (1,234 trilyon kilometre) uzaklıktaki güneş sistemindeki yıldızın HR8799 olduğunu, üç gezegenin de Jüpiter'den 7 ila 10 kat büyük olduğunu aktardı.
Hubble'ın keşfettiği diğer gezegen ise şimdiye kadar saptanan dış gezegenlerin en küçüğü. Jüpiter'in 3 katı kadar büyüklüğe sahip ve Satürn gibi halkaları bulunuyor. Fomalhut yıldızı etrafında dönen gezegenin Piscis Austrinus takım yıldızında, 148 trilyon mil uzakta olduğu tespit edildi. Gezegenin 200 milyon yaşında.
Son 13 yıldır güneş sistemimiz dışında 300 civarında gezegen keşfedildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.