Sağlık Turizmcileri İstanbul'da Buluşuyor

Sağlık Turizmcileri İstanbul'da Buluşuyor
2023 yılında sağlık turizminden 20 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefleyen Türkiye çok önemli bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Dünyanın birçok ülkesinden katılımcının iştirak edeceği 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi 18-21 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek.

7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, 18-21 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Ana teması “Sağlık Turizminde Destinasyon Oluşturulması ve Yönetimi” olarak belirlenen kongreye, Türkiye ve komşu ülkeler ile Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Rusya’dan sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri katılacak. 20 ülkenin sağlık bakanı, müsteşarı veya üst düzey bürokrat düzeyinde temsil edileceği kongreye toplamda 700 kişinin katılması bekleniyor. 

SAĞLIK TURİZMİ KONUŞULACAK

Kongre ile Türkiye’de sağlık turizmi destinasyonların oluşturulması ve bütüncül pazarlaması konusunda vizyon ve sinerji oluşturması amaçlanıyor. Türkiye’nin hizmet kalitesinin dünyaya tanıtılacağı kongrede Türkiye'nin altyapısı, markalaşma hedefleri ve yatırım fırsatları ele alınacak. Etkinlikte ayrıca dünyada başarılı olmuş destinasyonlar değerlendirilecek ve Türkiye'deki destinasyonlar için yapılması gerekenler değerlendirilecek.

1 MİLYAR İNSAN POTANSİYELİ

Türkiye; altyapısı, insan kaynakları, coğrafi ve stratejik konumu, iklimi, sunduğu diğer turizm ürünleri ve 4 saatlik uçuş mesafesindeki 1 milyar insan popülasyonu ile sağlık turizminde büyük bir potansiyel taşırken, Orta Asya, Afrika, Arap Coğrafyası, Avrupa ve Rusya’dan gelecek sağlık turistlerinden 2023 yılında 20 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.