AIDS İle İlgili Ürküten Rakam

AIDS İle İlgili Ürküten Rakam
Türkiye’de 11 bin AIDS’li hasta bulunuyor. Bu rakam son 4 yıl içinde hızla artarken, her gün 6 yeni hasta tespit ediliyor. Hastalığa yakalananların yüzde 85’i cinsel ilişki sonucu HIV virüsü kapıyor.

AIDS/HIV hastalığının yayılmasını önlemek ve insanlarda bilinç uyandırmak için her yılın 1Aralık’ı ‘Dünya AİDS Günü’ olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda dün birçok platformda AIDS konusu işlenirken, bu hastalığın bulaşma yollarından olan fuhuşun ülkemizde geldiği nokta da gözler önüne serildi. 

TÜRKİYE’DE 11 BİN AIDS’Lİ VAR 

Yapılan araştırmalara göre, günümüzde dünya genelinde 37 milyon kişi HIV virüsü (AIDS’li) taşıyor. Bugüne kadar 34 milyon kişi ise AIDS’ten hayatını kaybetti. Sadece 2014’te dünyada 2 milyon AIDS’li hasta tespit edildi ve bunların 1,2 milyonu öldü. Türkiye’de ise 11 bin AIDS’li hasta bulunuyor. Bu rakam son 4 yıl içinde hızla artarken her gün 6 yeni hasta tespit ediliyor. 

YÜZDE 85’İ CİNSEL İLİŞKİ 

AIDS’in en sık bulaşma şeklinin korunmasız yapılan cinsel ilişki olduğu vurgulanıyor. Uzman hekimler, söz konusu hastalığa yakalananların yüzde 80-85’inin cinsel ilişki sonucu HIV virüsü kaptığını kaydediyor. Erkek vakaların daha çok olduğu hastalık cinsel ilişki dışında; kan yoluyla, ortak enjektör kullanmayla, gebelik sürecinde anneden bebeğe, doğum sırasında ve emzirme ile bulaşabiliyor. 

FUHUŞ ORTAMINDA KOL GEZİYOR 

Büyük oranda cinsel ilişki ile bulaşan AIDS’in fuhuş yapılan ortamlarda kol gezdiği bilinirken, ülkemizdeki hayat kadını ve genelev sayısı korkunç rakamlara ulaştı. Türkiye’de 100 binin üzerinde hayat kadınının olduğu tahmin ediliyor. Polis kayıtlarına göre ise ülke genelindeki vesikalı kadın sayısı 15 bin. 3 bin kadın da 56 yasal genelevde çalışıyor. Türkiye’de tespit edilen hayat kadınlarının daha çok Rusya, Ukrayna, Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’dan geldiği belirtiliyor. 

“NESİL DİYE BİR ŞEY KALMAZ” 

Konuya ilişkin Vahdet'e konuşan İLKAV (İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) Başkan Yardımcısı Şeyho Duman, “Allah, şehevi armuzumuzu yerine getirmede takip edeceğimiz yolu bize göstermiştir. Bizlere helal kıldığı eşlerimizi yollamıştır. Yaradan’ın emrettiği bu yoldan çıkılır ve gayrimeşru ilişkiler arttığı takdirde tam bir felaket olur ve yeryüzünde nesil diye bir şey kalmaz” diye konuştu. 

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.