Ankara da okullar tatil mi öğren? - Yarın okullar tatil olacak mı işte hava durumu

Ankara da okullar tatil mi öğren? -  Yarın okullar tatil olacak mı işte hava durumu
Ankara da okullar tatil olacak mı? Meteorolojiden kritik uyarı geldi İstanbul ve Ankara için. Peki, yarın okullar tatil olacak mı, işte detaylar...

Ankara da okullar tatil olacak mı? Meteorolojiden kritik uyarı geldi İstanbul ve Ankara için. Peki, yarın okullar tatil olacak mı, işte detaylar... Ankara da okullar tatilmi? Başkentte kar yağışı başladı,Ankara'da okullar tatil olacak mı? Öğrenciler merakla bekliyor,yarın okullar tatil olur mu? Açıklama geldiği an bugun.com.tr'den takip edebilirsiniz. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ankara'da da etkisini gösterdi. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, saat 10.00 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı. Bir anda çıkan tipi nedeniyle ağaçların kuruyan yaprakları sağa sola savruldu. 2 dakika içinde Başkent'i beyaz örtüyle kaplayan yoğun tipiye sokakta yakalanan vatandaşlar neye uğradığını şaşırdı.

Saçak altlarına sığınan vatandaşlar, kısa süre tipinin sona ermesini bekledi. Kar yağışı nedeniyle birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Çevre yollarda etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, trafik ekipleri olası kazalara karşı sürücüleri uyardı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, en düşük 2 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının en yüksek 5 dereceye ulaşması beklenirken, kent merkezinde de gün içinde karla karışık yağmur görülecek.

MeteorolojiGenel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde hafta sonuna kadar yağışların etkili olacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde hafta sonuna kadar yağış bekleniyor. Hafta sonundan itibaren ise yağışlar etkisini azaltacak. İç Anadolu'nun ise kuzey ve doğusunda yağışların görülmesi tahmin ediliyor. Bugün ve yarın Yozgat, Sivas ve çevre illerde yer yer kar yağışı etkili olacak.Ayrıca, Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışının gün içinde etkisini azaltarak devam edeceği belirtildi. Ankara'da kar yağışının etkili olduğu Konya yolu Kepekli mevki başta olmak üzere özellikle rampa olan ana arterlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tuzlama çalışmalarına başlandı.Kar yağışının başlamasıyla araçlar hızlarını düşürürken, herhangi olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi.

BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI YAVAŞLATTI

BOLU Dağı'nda etkili olan kar yağışı, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde ulaşımı yavaşlattı. Bolu Dağı'nda sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı bölgede 10 santime ulaştı. Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde zeminde de etkili olan kar nedeniyle ulaşım yavaşladı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de kar yağışı nedeniyle bölgede denetimlerini artırdı. Kar, kent merkezinde de etkili oldu. Zaman zaman lapa lapa yağan kar nedeniyle binaların çatıları ve yeşil alanlar beyaza büründü. Vatandaşlar, kar yağışı altında sabah işyerlerine gitti.

ARDAHAN'DA KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILDI

Ardahan'da, kar nedeniyle kapanan 14 köy yolunun ulaşıma açıldığı bildirildi. Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da geceden itibaren etkili olan kar nedeniyle merkeze ve Damal ilçesine bağlı 7'şer köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Karla mücadele ekiplerinin özverili çalışmasıyla söz konusu yolların tümünün yeniden ulaşıma açıldığını kaydeden Özgür, yolların kapalı kaldığı dönemde acil ve olumsuz bir durum yaşanmadığını ifade etti.
Özgür, özel idareye bağlı ekiplerce kapalı köy yolu açma çalışmalarının yanı sıra Göle ilçesine bağlı Budaklı köyünde bir cenaze nedeniyle köy içinde de yol açma çalışması yapıldığını söyledi.

- Karayolları için buzlanma uyarısı

Öte yandan Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, bölgede özellikle yüksek kesimlerde buzlanma yaşandığını belirterek, bunun gece saatlerinde daha da artabileceğini söyledi. Karayollarındaki buzlanma dolayısıyla sürücülere dikkatli olmaları çağrısında bulunan Yıldırım, "Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarımızda buzlanma mevcut. Bu yollarımızda halen devam eden kar yağışıyla siste etkili. Bu güzergahı kullanan sürücülerimizi tedbirli olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
Bu arada, Meteoroloji Ardahan İl Müdürlüğü, Ardahan'da gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olarak gerçekleşmesinin beklendiğini ve kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

DAVRAZ'A MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı. Isparta'nın doğusundaki 2 bin 635 rakımlı Davraz Kayak Merkezi'nin zirvesine gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, zirveyi beyaza bürüdü. Kayak yapabilmek için 15 santimetre olması gereken kar kalınlığı, merkezde yaklaşık 5 santimetreye ulaştı.
Kayak merkezinde 13 kayak pisti ile 2 telesiyej ve 1 teleski bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.