Okulların tatil oldugu iller!! İstanbul ne zaman kar yağacak? ankara kar tatili

Okulların tatil oldugu iller!! İstanbul ne zaman kar yağacak? ankara kar tatili
Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Okulların tatil oldugu iller hangileri, yarın okullar tatil mi? En cok merak edilen diğer bir soruda istanbula ne zaman kar yağacak? İşte detaylı bilgiler...

Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Okulların tatil oldugu iller hangileri, yarın okullar tatil mi? En cok merak edilen diğer bir soruda istanbula ne zaman kar yağacak? İşte detaylı bilgiler...Okulların tatil olduğu iller hangileri? Kar yağışı etkili olmaya başladı, peki, okullar tatil mi öğrenciler merakla bu sorunun cevabını bekliyor. Yarın okullar tatil olacak mı, işte okulların tatil olduğu iller... Kar yağışı Türkiye'de etkisini göstermeye başladı. Kar tatili olan iller var. Kar tatili kar yağışı sonrasında verildi. Ankara başta olmak üzere bir çok kentte kar yağışı etkili olurken akıllara Kar tatili olan iller hangisi sorusunu getiriyor. İşte kar tatili olan iller ve detaylar....

Karabük'ün Eskipazar ile Ovacık ilçelerinde ve Bolu'da olumsuz hava koşulları yüzünden eğitime ara verildi.
Eskipazar Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının iki gündür etkili olduğu, bugün de artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretime bugün (3 Aralık 2015) ara verildiği belirtildi.

Ovacık Kaymakamlığının açıklamasında da olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Ovacık Spor Lisesi hariç eğitim öğretime bugün (3 Aralık 2015) ara verildiği ifade edildi.

Bolu'da eğitime kar engeli

Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bolu merkez ile bazı ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, öğrencilerin sağlık ve ulaşım imkanları göz önünde bulundurulduğu belirtildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bolu merkez, Gerede ve Yeniçağa ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtilen açıklamada, ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle il genelindeki kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile memur ve diğer kamu görevlilerinin de bir gün süreyle idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Kar yağışı Türkiye'de etkisini göstermeye başladı. Kar tatili olan iller var. Kar tatili kar yağışı sonrasında verildi. Ankara başta olmak üzere bir çok kentte kar yağışı etkili olurken akıllara Kar tatili olan iller hangisi sorusunu getiriyor. İşte kar tatili olan iller ve detaylar. Marmara Bölgesi’nde etkisini gösteren soğuk hava dalgası sonrasında Kocaeli’ye yılın ilk karı düştü. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Kocaeli’nin kayak merkezi Kartepe’yi beyaza bürüdü. Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kartepe, yoğun kar yağışı ile sezonu erken açmaya hazırlanıyor. Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrasında Kartepe kayak merkezine çıkan yollar beyaz örtü altında kaldı. Yaklaşık 5-6 santimetre kalınlığında kar tabakası ile kaplanan yollarda araçlar ilerlemekte zorlandılar. Sezonun il kar yağışını erken gördüklerini ifade eden kayak merkezi yolundaki işletmeciler ise kar tatili için vatandaşları Kartepe’ye davet ettiler.

KARTALKAYA'DA KAR, FETHİYE'DE GÜNEŞ KEYFİ

Türkiye'nin başlıca turizm merkezleri arasında yer alan Kartalkaya ve Fethiye'de, tatilciler aynı gün iki ayrı mevsimi yaşadı. Kasım sonu itibarıyla kar yağışının başladığı Kartalkaya'da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kayak merkezine gelenler, kar topu oynadı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Merkezdeki bir otelin yönetim kurulu başkanı Halit Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının turizmcileri sevindirdiğini söyledi.

Kayak merkezindeki 6 otelin yeni sezon öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladığını anlatan Ergül, "Kar yağışının artmasını bekliyoruz. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşmasıyla sezonu açacağız" diye konuştu. Ergül, bu sezon yaklaşık 250 bine yakın tatilcinin Kartalkaya'ya gelmesini beklediklerini kaydetti.

- Hava sıcaklığı 20, deniz suyu sıcaklığı 23 derece

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ise güneşli havayı fırsat bilenler kasım sonunda denize girdi. İki gündür etkili olan yağışların ardından, hava sıcaklığının 20, deniz suyu sıcaklığının ise 23 derece ölçüldüğü ilçede vatandaşlar Belcekız Plajı'nı tercih etti. Bazı vatandaşlar kumsalda güneşlenirken, bazıları da sahildeki kafelerde kitap okudu.

Macera tutkunları ise bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütü uçuşu yaparak, Ölüdeniz'in eşsiz güzellikteki manzarasını kuş bakışı görme fırsatı buldu. Paraşütçülerin yaptığı akrobasi hareketlerini sahilde gezintiye çıkanlar ilgiyle izledi.

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının ulaşımı engellediğini belirtti. Bu kapsamda, Ardahan merkeze bağlı köyler ile Göle, Hanak ve Damal ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verdiklerini açıklayan Eteker, yarın ise durumun kar yağışına bağlı olduğunu kaydetti.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.