SGK Hizmet Dökümü / SSK borç sorgula (SGK-SSK) 2015 e devlet

SGK Hizmet Dökümü / SSK borç sorgula (SGK-SSK) 2015 e devlet
SGK SSK işlemleri buradan yapabilirsiniz. E devlet şifresi ile artık kolayca sgk ssk hizmet döküm, Ssk borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesapla. İşte detaylar...

 SGK SSK işlemleri buradan yapabilirsiniz. E devlet şifresi ile artık kolayca sgk ssk hizmet döküm, Ssk borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesapla. İşte detaylar...  SGK SSK hizmet dökümü işlemleri internet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. SGK borç sorgulama, e devlet şifresi ile SGK-SSK işlemleri yapabilirsiniz. Haberimizdeki linke tıklayarak hızlı bir şekilde SGK-SSK ile ilgili işlerinizi halledebileceksiniz. Online SGK sorgulama ve SSK sorgulama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu hizmetler üzerinden yapabilirsiniz. Böylelikle priminizi hesaplama şansına sahipsiniz. Detayları haberimizde.Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde pek çok sigorta işlemini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

SGK - SKK HİZMET DÖKÜMÜ 

SGK BORÇ SORGULAMA

Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerinden internete erişim sağlanabilen her yerden kolay ve hızlı bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüzün modern teknolojileri sayesinde bulunulan her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgilerini öğrenebilecekleri SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kısaltmasıdır ve riskden dolayı geliri ile kazançları azalan vatandaşların başkalarına muhtaç olmadan yaşama ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş sistemdir. Bununla birlikte sosyal riskler sonucunda çıkan zararı devlet karşılar. Hastalık ve kaza gibi durumlarda hastenelerden faydalanabilir ve emekli maaşı alabilirsiniz.Ayrıca ortaya çıkan esktra masraflar için gelir kaybının belli bir yüzdesini de devlet karşılamaktadır. Sosyal güvenlik hayatın türlü sonuçları karşısında bir yoksulluğa maruz kalmadan hayatlarını devam ettirmek demektir. İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır.

Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60 ıncı maddesindeki “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir.


Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hüküm ile açıkça ortaya konmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ekim başında yürürlüğe girecek ikinci aşama sosyal güvenlik reformu düzenlemelerinin uygulamasına açıklık getirdi. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ilişkin hükümleri Ekim ayı başı itibariyle yürürlüğe giriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun söz konusu hükümlerin uygulama esaslarına açıklık getiren 15 tebliği de bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.
Kişilere, belirli sosyal risklerin gerçekleşmesi sonucunda ortaya çıkan muhtelif zararların, ilave maliyetlerin veya gelir kayıplarının kısmi veya bütünüyle telafisine yönelik ekonomik güvence sitemidir. Ortaya çıkan ek masrafların veya gelir kaybının belli bir zümre veya toplumun tamamı tarafından kolektif bir biçimde paylaşılarak karşılanmasını, dolayısıyla fertlerin tek tek üstesinden gelemeyeceği sosyal problemlerin halledilmesini sağlamaya yönelik tedbirlerin bütünüdür.

Uluslar Arası Çalışma Teşkilatı (ILO) nın 1944 Philadelphiya Konferansında yaptığı tanımlama ise şu şekildedir: “Halkın hastalık, işsizlik, yaşlılık, ölüm sebebiyle geçici veya sürekli olarak kazançtan mahrum kalması durumunda düşeceği fakirliğe karşı tıbbi bakımdan dolayı, çocuk sayısının artması ve analık halinde korunmasına yönelik umumi tedbirler sistemidir“.

Bu bağlamda, sosyal güvenliğin ana işlevinin, değişik sosyal risklerin yol açtığı gelir kayıplarına (hastalık, işsizlik, yaşlılık) ve(ya) gider artışlarına (çocuk yetiştirmek, kira masrafları, yol giderleri) karşı telafi edici sosyal yardım ve destekler sunmak olduğunu belirtebiliriz. Sosyal güvenliğin esas gayesi, her insana, hayatın türlü hadiseleri karşısında, aşırı bir muhtaçlığa düşmeden ve hürriyetinden fedakarlık ettirmeden insan şahsiyetine yaraşır bir hayat düzeyi sağlamaya yönelik kamusal sosyal düzenleme, sosyal sigorta, sosyal yardımlar ve muhtelif sosyal hizmetler alanında bir takım önlemler almaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri e-Devlet'ten yapılıyor. Yalnızca SGK Hizmet Dökümü işlemi değil bunun yanı sıra; Tedavi Bilgileri Sorgulama, 4A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri, 4A Banka ve Adres Değişikliği, 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama, 4A Emeklilik Kaydı, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4A Hizmet Dökümü, 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama, 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama, 4B Banka ve Adres Değişikliği, 4B Basamak Bilgisi, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri, 4B Emekli Aylık Bilgisi, 4B Hak Sahipliği, 4B Hizmet Bilgisi, 4B Ödeme Dökümü, 4B Tescil Kaydı, 4B 6111 Yapılandırma Borç Bilgileri, 4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi, 4B Emekli Aylığı Hesaplama, 4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı, Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile Prim Ödeme Uygulaması 4C Banka Değişikliği, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Emekli Aylığı Kesintileri, 4C Emekli Aylık Bilgisi, 4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü, 4C Tescil Kaydı, 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi, 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme, Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi, 4A/4B/4C İlaç Kullanım Süresi Sorgulama, 4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama, Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama, Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?, SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi), Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama, Hekim Bilgilendirme, Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt, Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

SGK Hizmet Dökümü işlemi yapmak isterseniz ya da e-Devlet'in diğer hizmetlerinden faydalanmak isterseniz önce üyelik almanız gerekmektedir. Bunun için ilk şifre edinmeniz gerekir. İlk şifrenizi ve üyelik işleminizi PTT şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan sisteme giriş yaptıktan sonra ise şifrenizi ayarlar sekmesinden değiştirebilir, kendinize daha akılda kalıcı yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Şifre değiştirme işlemlerinizi ise sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan kullanıcı adınının üzerine tıkladığınızda açılan bölümde 'Şifre ve Güvenlik Ayarlarım' yer alır. Buraya girildiğinde e-Devlet şifresi değiştirmek için kullanıcılara; 'Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak', 'Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek' ve 'Cep telefonuma gelecek kodu girerek' şeklinde üç farklı seçenek çıkar. Bu seçeneklerden tercih ettiğinizi seçerek e-Devlet şifresi değiştirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.