'Yeni Fasılların Açılması İçin Çalışıyoruz'

'Yeni Fasılların Açılması İçin Çalışıyoruz'
Çavuşoğlu, “Yeni fasılların açılması için çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda vize serbestisi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de çalışma yemeğine katıldı. Çavuşoğlu, çalışma yemeğinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, AB ile düzenli bir şekilde bu toplantıları devam ettirmek istediklerini ifade ederek, "Çünkü biz müzakere eden bir ülkeyiz. Her ne kadar bugüne kadar müzakere sürecinde bugüne kadar siyasi engeller ya da suni engeller olsa da son zirvede ilişkimize yeni bir enerji kazandırma konusunda birlikte karar aldık. Bunu da yerine getirmemiz lazım. O nedenle bakanlar düzeyinde ve diğer düzeyde temaslarımız devam edecek. Bugün 17. faslı açacağız ve hükümetler arası konferans olacak. Siyasi diyalog için Hahn ve Yüksek Komiser Federica, Ocak ayında Ankara'ya gelecekler. 25'ini önerdiler, biz de kendilerine en kısa zamanda cevap vereceğiz. Yeni fasılların açılması için çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda vize serbestisi için çalışmalarımız devam ediyor, geri kabul anlaşması ile beraber. Onun dışında yüksek düzeyli ekonomik ve yine enerjiye yönelik mekanizmalarımızı iyi işleteceğiz. Gümrük Birliği'ni güncelleyeceğiz. Ama Suriye, Irak, DAEŞ, terör, göç ve diğer tüm bu olumsuz görüşmelerin yansılamaları dahil, Libya dahil, her alanda Türkiye ve AB birlikte hareket edecek, işbirliği yapacak. Bunu bir kere daha bugün uyguladık. Esasen üye ülkelerin dışişleri bakanlarından gelen soru ve yorumlara baktığımız zaman da özellikle güven, güvenlik konusu, göçmen konusu, bölgelerdeki gelişme, Libya'daki durumu nasıl düzeltebiliriz, Suriye'deki siyasi çözüm görüşmeleri ne olacak. Tüm bunları değerlendirme imkanı bunduk. Dolayısıyla son derece verimli çalışma yemeğini gerçekleştirdik" dedi. 

Çavuşoğlu, Gürcistanlı bir muhabirin sorusu üzerine Gürcistan vatandaşlarının vize serbestliğinin de desteklendiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.