Erdoğan Başika Saldırısı Hakkında Bilgi Aldı

Erdoğan Başika Saldırısı Hakkında Bilgi Aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başika saldırısıyla ilgili olarak Çavuşoğlu ve Akar'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne yapılan saldırı ve sonrasında bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili, Çavuşoğlu ve Orgeneral Akar ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmelerinde, Çavuşoğlu ve Orgeneral Akar'dan saldırıya ve gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgi aldığı kaydedildi.

DAEŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin çatışmaları esnasında, DAEŞ terör örgütünün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa Çnra mermilerinin bir kısmı, Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düşmüş, olayda 4 Türk askeri hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış, yaralılar Şırnak Devlet Hastanesine tahliye edilmişti. Tespit edilen DAEŞ terör örgütü hedeflerine obüslerle misliyle karşılık verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.