Cemile Çağırga Meclis’e Taşındı

Cemile Çağırga Meclis’e Taşındı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cizre'de kapısının önünde öldürülen minik Cemile'yi meclis'e taşıdı.

Anne Emine Çağırga, yaşadıkları o anı, ‘Öldüğüne bir türlü inanamıyordum. Dedim çocuktur, belki kalbi durmuştur. Sabaha kadar her 10 dakikada bir nefesini kontrol ettim. Belki yaşıyordur diye Cemile’yi o gece koynumda yatırdım. Sabah ellerine kına sürdüm. Sonra kızımın bedenini kokmasın diye dondurucuda muhafaza ettim’ şeklinde ifade etmiştir” dedi. Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

-Cemile’nin hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?

-Cemile’nin hayatını kaybetmesi olayı nasıl gerçekleşmiştir? Cudi mahallesinde 10 yaşındaki Cemile’nin hayatını kaybetmesi olayının failleri kimlerdir?

-Cemile’nin hayatını kaybettikten sonra ailesi tarafından 3 gün boyunca buzdolabında bekletilmek zorunda kalması Cizre’de insan hakları ihlallerinin somut göstergesi değil midir?

-Hayatını kaybeden Cemile’nin ailesi tarafından 3 gün boyunca buzdolabında saklanmak zorunda kalması Hükümetin Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini hiçe sayan politikasının bir sonucu mudur?

Müezzinoğlu’na hastaneleri sordu 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sağlık hizmeti verilemeyen il ve ilçelerin hangileri olduğu hakkında soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması isteğiyle verilen soru önergesinde Tanrıkulu şu soruları yöneltti:

-Doğu ve Güneydoğu’da zarar gören, kullanılamayan sağlık birimi sayısı kaçtır? Ne kadarlık zarar bulunmaktadır?

-Bölgede sağlık hizmeti verilemeyen il ve ilçeler hangileri? Sağlık personeli olmayan, yetersiz olan il ve ilçeler hangileridir?

-Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde hangi sağlık hizmetleri verilmektedir? Verilemeyen sağlık hizmetleri nelerdir?

- Bu bölgede yaşanan olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlardan kamu sağlık hizmetleri için ücret alınmakta mıdır? Alınıyorsa mağdur durumdaki vatandaşlardan ücret alınmasının nedeni nedir?

-Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan olaylar nedeniyle göç etmek zorunda kalan vatandaşlara psikolojik tedavi hizmeti verilmekte midir? Verilmiyorsa nedeni nedir?

-Yaşananlar  nedeniyle bölgeden göç etmek zorunda kalan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için yaptığınız çalışmalar nelerdir? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.