TÜSİAD ne istedi?

TÜSİAD ne istedi?
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, hükümetin ekonomik paketi daha fazla gecikmeden açıklamasını istedi.

Önlem paketinin parça parça değil, bütün halinde açıklanmasını, Türk ekonomisi için daha fazla yarar getireceğini belirten Yalçındağ, "Bunlar parça parça değil, bütün halinde yapılırsa daha iyi olur." dedi. Kriz ortamında likidite ve güven unsurunun artırılmasının büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Seharaton Otel'de düzenlenen eTR ödülleri programına katılan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekonomik kriz ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile olası anlaşma hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalçındağ, hükümetin likidite kaynağını artırmak için IMF'le yaptığı görüşmelerin avantaj olduğunu söyledi. "IMF'le anlaşmanın Türkiye için çok büyük faydası var." diyen Yalçındağ, nakit para rahatlamasıyla birlikte finans sektörünün daha rahat hareket edeceğini belirtti. 

Böylelikle bankaların reel sektörü daha fazla destekleyeceğini aktaran TÜSİAD Başkanı, vergilerin uzun süreye yayılmasının işletmelere nefes aldıracağına dikkat çekti. Kriz ortamında güven unsurunun hayati önem taşıdığına vurgu yapan Yalçındağ, "Tüketici, üretici, finans sektör hep beraber aynı gemide olduğumuzu bilmeliyiz." diye konuştu. 

Hükümetle TÜSİAD arasında herhangi bir fikir ayrılığı olmadığını dile getiren Arzuhan Doğan Yalçındağ, iç tüketimin canlı tutulması gerektiğine işaret etti. Vatandaşların sokağa çıkıp alışveriş yapmasıyla tüketimin artacağını, bunun da üretime yansıyacağını ifade etti. Tüketimin azalması halinde üretimin de azalacağını ve ekonominin zora gireceğini söyleyen Yalçındağ, "Spekülasyon yapamayız, pembe tablolar da çizemeyiz. Hep beraber yolumuza devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

KDV İNDİRİMİ TÜKETİMİ ARTIRIR

Hükümetin yapacağı KDV indirimine ilişkin bir soruya Yalçındağ, ÖTV'de yapılan indirimin tüketimi artırdığını, KDV'deki indirimin de benzer sonuç vereceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın krizin tepe noktasına geldiği yönündeki açıklamalarına katılıp katılmadığının sorulması üzerine de, "İnşallah tepe noktası budur. Bu temenniyse bütün kalbimle katılıyorum. Ancak bu haldeyken böyle bir öngörüde bulunamam." karşılığını verdi. Yalçındağ, krize karşı hükümetin ekonomi yönetimiyle sürekli olarak görüş alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.