SGK sorgula Tc kimlik no ile SGK - SSK sorgulama işlemleri 5 Ocak

SGK sorgula Tc kimlik no ile SGK - SSK sorgulama işlemleri 5 Ocak
Tc kimlik no ile internet üzerinden kolaylıkla SGK-SSK sorgulayabilirsiniz. SGK hizmet dökümü ve detaylı bilgiler için lütfen tıklayınız

Tc kimlik no ile internet üzerinden kolaylıkla SGK-SSK sorgulayabilirsiniz. SGK hizmet dökümü ve detaylı bilgiler için lütfen tıklayınızSSK sorgulamalarınızı ve SGK hizmet dökümlerinizi online olarak Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden alabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital sigorta hizmetlerinin geniş bir kapsama sahip olması vatandaşın sigorta ve emeklilik işlemlerinde internet hız ve kolaylığından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle vatandaşın internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmesine ve hatta yasal geçerliliği bulunan resmi sigorta işlemlerini dahi internet kolaylığında gerçekleştirebilmesine yardımcı olması nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmetleri vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerine son derece pratik bir şekilde resmi web portalı üzerindeki e-hizmetler kategorisinden ulaşılabiliyor. Özellikle günün her saatinde işlem yapabilme imkanı sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerine aynı zaman sanal devlet portalı e-devlet sistemi üzerinden de ulaşılabiliyor.

SSK sigortalısının SSK sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde yer alan müdürlük binalarına giderek uzun saatlerini alacak ve son derece yorucu olan sıra bekleme ve bürokrasi işlemleri ile uğraşmak zorunda kalması modern Türkiye’de sigorta hizmetlerinin çağın gerisinde kalmasına yol açıyor. Aynı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu’nda önemli oranda ek bir iş yükü oluşmasına neden olmasıyla vatandaşın her sigorta ve emeklilik işleminde önemli zaman kayıpları yaşamasına neden oluyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan dijital sigorta hizmetleri kullanılarak gerçekleştirilen SSK sorgulama işlemleri ile birlikte artık SSK sigortalısının günün herhangi bir saatinde sadece birkaç dakikasını ayırması, güncel SSK sigorta bilgilerini öğrenebilmesi açısından yeterli oluyor. Bu yüzden de günümüzde SSK sigortalısı SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki veya sanal devlet portalındaki hizmet sayfalarını kullanıyor.

Son dönemlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sayfasında yer alan e-hizmetler kategorisindeki E-SGM uygulama sayfasında bakım çalışmaları gerçekleştiriliyor olması nedeni ile SSK sigortalısı tarafından uygulamaya erişim sağlanamıyor. Bu durum kesinlikle SSK sigortalısının SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini artık internet üzerinden yapamayacağı anlamına gelmiyor. SSK sigortalısı internete bağlanabildiği her yerden sanal devlet portalı e-Devlet sistemini kullanarak güncel SSK sigortası bilgilerini alabileceği SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminin e-hizmetler kategori sayfasında bulunan kamu kurumlarına ait online hizmet listesi içerisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan hizmetler sayesinde güncel sigorta bilgileri öğrenilebiliyor, resmi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ancak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde yapılacak işlemler  için güvenlik amaçlı olarak kimlik doğrulaması talep ediliyor. Bu kapsamda vatandaşların turkiye.gov.tr adresinden erişim sağladığı e-Devlet sistemi üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemlerini yapmadan önce kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

E-Devlet sisteme giriş ekranında 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisi kullanılarak gerçekleştirilebilen kimlik doğrulaması işlemleri için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisi kullanılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde kimlik doğrulaması yapan vatandaşların SGK hizmet dökümü alımlarını yapabilmeleri için e-hizmetler sayfası içerisinde yer alan SGK hizmet listesindeki ‘4A hizmet bilgisi’ ekranına giriş yapmaları gerekiyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerini en ayrıntılı şekilde öğrenebiliyor. SSK sigortası mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemindeki bu hizmet sayfasından güncel SSK prim ödemeleri, SSK hizmet süresi, SSK ilk işe giriş tarihi, SSK müstahaklık durumu, SSK toplam kazanç ve diğer tüm güncel SSK bilgilerini en ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.