Dolar ne kadar oldu?//Son 3 ayın zirvesinde!

Dolar ne kadar oldu?//Son 3 ayın zirvesinde!
Dolar, euro, borsa, altın, çeyrek altında son durum ne? İşte ekonomiyle ilgitili tüm detaylar burada!

Dolar Ne kadar? Euro ne kadar? Borsada son durum! ÇEYREK NE KADAR OLDU?

TL, Çin kaynaklı ekonomik endişeler ve diğer gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki düşüşüne paralel olarak değer kaybına bugün de devam etti. Dolar/TL, bugün üç ay sonra yeniden 3 lira seviyesini aştı. Dolar, TL karşısında saat 10.14 itibariyle 3,01 seviyesini gördü. Euro / TL ise 3,23'ten işlem görüyor. Borsa yüzde 1,3 ekside.

Dün saat 16.49'da 2.9735/2.9742 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah en son 2 Ekim'de gördüğü 3.0061 seviyesine kadar yükseldikten sonra saat 09.15'te 3.0000/3.0010 seviyesindeydi. 

Euro/TL ise 3,2345 seviyesinde.

"3,07'LERE YENİDEN ÇIKABİLİRİZ"

Bir bankanın döviz işlemcisi, "Çin yuanındaki değer kaybı gelişmekte olan ülke para birimlerinde de baskı yaratıyor. TL'de Ortadoğu'daki jeopolitik riskler ve TCMB'ye ilişkin endişeler de etkili. Kurda bugün yön yukarı görünüyor önümüzdeki günlerde 3.07'lerdeki zirveyi de görebiliriz" dedi.

KERESTECİ: DOMİNO ETKİSİ SATIŞLARI ETKİLİYOR

HSBC Türkiye Hazine Başkanı Fatih Keresteci bu sabah geçtiği notta, "Çin’deki ekonomik yavaşlama ile jeopolitik riskler “bulaşıcı etki” yaratıp piyasalarda “domino etkisi” ile satışları tetikliyor. Bugün ABD’den yoğun bir veri akışı yaşanacak. Bunların arasında son FOMC toplantı tutanakları ön plana çıkıyor. Ekonomik, siyasal ve jeopolitik risklerin dineceği yönünde bir veri ya da açıklama gelene kadar mevcut satış baskısı etkili olabilir" dedi. 

EN SON EYLÜLDE GÖRMÜŞTÜ

Dolar/TL 24 Eylül'de tarihi zirve olan 3.0750 seviyesini görmüştü.

NEDEN DEĞER KAYBEDİYOR?

Gelişmekte olan ülke para birimlerinde Kuzey Kore'nin nükleer testinin yanı sıra Suudi Arabistan ve İran arasındaki idam krizinin ardından artan Ortadoğu'daki jeopolitik riskler de baskı yaratırken, TL'nin değer kaybında olumsuz iç dinamikler de etkili oluyor.

Analistler yakın dönemde gerekmesi halinde TCMB'nin sert para politikası adımları atacağı konusundaki endişelerin TL'nin dış şoklara karşı kırılganlığını artırdığına ve en çok değer kaybeden gelişmekte olan ülke para birimlerinden biri olduğuna daha dikkat çekiyor.

YENİ YILDA EN ÇOK DEĞER KAYBEDENLERDEN BİRİ

TL yılbaşından bu yana dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimlerinden biri olurken, piyasalar Fed'in bu akşam açıklanacak olan son faiz toplantısına ilişkin tutanakları bekliyor. Tutanaklarda faiz artışlarının nasıl devam edeceğine ilişkin ipuçları aranacak.

Asya borsaları ve birçok gelişen piyasa para birimi, Çin'in yuanın daha çok zayıflamasına izin vererek yavaşlayan ekonomisine dair endişelerin artmasına yol açması ve Kuzey Kore'nin nükleer testinin jeopolitik gerilimleri yükseltmesi üzerine kayıplar yaşadı.

BORSADA DA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Borsa İstanbul'da da dün olduğu gibi bugün de düşüş devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.