"Bunlar Zalimdir Alçaktır"

"Bunlar Zalimdir Alçaktır"
Canlı bomba saldırısının düzenlendiği Sultanahmet Meydanı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sultanahmet'te bu birinci eylemleri değil. IŞİD'in ülkemize yönelik 10 harekatı oldu" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Erdoğan cuma namazının ardından canlı bomba saldırısının gerçekleştirildiği Sultanahmet Meydanı'nı ziyaret etti. Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırının gerçekleştirildiği alana karanfil bıraktı. Fatih Belediyesi Gönüllü Turizm Elçileri de saldırı alanına karanfil bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreç kısa değil. Bu süreci kendileri noktasında kendileri için faydaya dönüştürmek, ülkemizi de sıkıntılı duruma sokabilme gayreti içinde olan terör örgütüyle mücadele içindeyiz. Bunların başında PKK geliyor. Bunun yanında aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde PYD, yine PKK'yla ilintili olan YPG ki aynı zamanda PYD ile beraber çalışıyor, bir diğer yine terör örgütü El-Kaide'nin adeta daha sonra ondan ayrılan DAEŞ terör örgütüdür" diye konuştu.

"IŞİD'İN 10 TANE HAREKATI OLDU"

IŞİD'in birinci eylemi almadığını kaydeden Erdoğan, "Sultanahmet'te bu birinci eylemleri değil. IŞİD'in ülkemize yönelik 10 harekatı oldu. Ülkemizde turist olan 10 Alman öldü. Yaralılar tedavi altında. Onları memleketlerine uğurladık. Bu hadiseyi incelikleriyle inceledik. Tarih, medeniyet kokan, barış meydanı olan Sultanahmet Meydanındaki bu eylemde 10 Alman dostumuzun ölmüş olması nedeniyle üzüntümüzü paylaştık. Bu mücadelemiz kararlıkla devam edecektir" dedi.

"HENDİK KAZSINLAR, DAĞA ÇIKSINLAR"

Bildiri yayınlayan akademisyenleri şiddetle kınayan Erdoğan, "Tüm bu olan olaylar karşısında kalkıp kapkara bildiri yayınlayıp o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri şiddetle kınıyorum. Milletimizin kimin kim olduğunu yakından anlamalarını, doçent olması kimseyi aydın yapmaz, onlar kapkara insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır. Zalimlerle beraber olanlar zalimdir. Çınar'da olan hadisede o yavrular babasıyla şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde'yi kapkara akademisyenler nereye koyacaklar. Yargı makamlarını üniversitelerin senatolarını göreve davet ettim. Atılması gereken adımların atılması gerektiğini ne yapacaklarsa gitsinler orada yapsınlar. Siyaset yapacaklarsa parlamentoda siyaset yapsınlar. Parlamentoda siyaset yapamıyorlarsa gitsinler hendik kazsınlar, dağa çıksınlar" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.