Emekli Maaşı Hesaplama 2016 / Zamlı emekli maaşları ne kadar öğren

Emekli Maaşı Hesaplama 2016 / Zamlı emekli maaşları ne kadar öğren
Emekli maaş hesaplama yeni yılda emekli maaşı zamları geliyor. Peki emekli maaş nasıl hesaplanır detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesapla, seçimlerden sonra en çok konuşulan konulardan birtanesi de emeklilere yapılacak zam. Peki, 2016 da emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli maaş hesapla 2016 zamlı emekli maaş hesaplama...Ücretsiz bir uygulama olan emekli maaşı hesaplaması, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) resmi sitesinden kolayca yapılabilmektedir. SSK ve Bağkur hesaplama aynı sayfadan yapılmaz.

SSK'ya bağlı olanların 4A, BAĞ-KUR'a bağlı olanların 4B, Emekli Sandığı'na bağlı olanların ise 4C emeklilik maaşı hesaplama işlemini seçmesi gerekir. Hesaplama işlemi için yapılması gereken tek şey Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan aylık hesaplama formundaki bilgileri eksiksiz doldurmak. Online yapılan bu işlem sayesinde emekli aylığıyla ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak mümkün.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI İÇİN GEREKLİ BİLGİLER

Emekli maaşı hesaplama formuna T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus ili ve doğum tarihi gibi bilgilerin girilmesi şarttır. İşe başlama tarihi, malullük ya da iş gücü kaybının olup olmadığı gibi bilgiler SGK emekli aylığı hesaplama işlemi için gerekli olmaktadır. Staj ya da çıraklık okulunda yapılan sigorta emekli maaşı hesaplamaların etkilemez.

SSK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK emekli maaşı hesaplamaları 4A hizmet sayfasından yapılır. SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, emeklilik hesaplaması için şu adımları uygulamanız gerekir:
4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgileri öğrenin, çünkü bu bilgiler hesaplama işleminin gerçekleşmesi için gereklidir, burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için SGK'nın resmi  adresine giriş yapın, hemen sonrasında "4A Ne Zaman Emekli Olurum" adresine tıklayın, karşınıza gelen sekmede;"doğum tarihi" "işe giriş tarihi" "ilk tescil tarihi" ve "prim günleri" gibi bilgilerin istendiği bir form karşınıza çıkacak. Bu bilgilerin eksiksiz girilmesi, hesaplama işlemi için şarttır.

BAĞ-KUREMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

BAĞ-KUR emekli maaşı hesaplamaları, 4B hizmet sayfasından yapılır. BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, emeklilik hesaplaması için şu adımları uygulamanız gerekir:

BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, SGK'nın resmi sitesine giriş yapın,
hemen sonrasında "4B Ne Zaman Emekli Olurum" adresine tıklayın, bu aşamada da 4A Hizmetinde olduğu gibi bir takım bilgilerin istendiği bir form karşınıza çıkacak. "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere eksiksiz girmeye özen gösterin.

ÜCRET HESABI

1.500 lira maaşı olan SSK ya da Bağ-Kur emeklisinin Ocak maaşı şöyle belirlenecek:

* Maaşınıza yüzde 3.66 enflasyon zammını ekleyin. (Maaş 1.500 liradan 1.557 liraya çıkar.)
* Çıkan rakama 100 lira daha ilave edin. Böylece yeni maaşınız ortaya çıkar. (1.557 + 100= 1.657 lira)
* Maaşınıza Temmuz'da da 6 aylık enflasyonu ekleyerek diğer zammınızı hesaplayabilirsiniz.

ÇALIŞANA YENİ KAZANÇ

Hükümet, emekli esnafın gelirini artıracak bir düzenlemeyi de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Emekli olduktan sonra Bağ- Kur kapsamında çalışmaya başlayanların maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisine son verilecek. Yasanın çıkmasıyla, emekli esnafın maaşından yapılan yüzde 10'luk kesinti sona erecek. Böylece çalışan emekli, maaşında yüzde 10'luk bir avantaj yakalayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.