Kilo Kontrolünü Sağlamak İçin Neler Yapmalı?

Kilo Kontrolünü Sağlamak İçin Neler Yapmalı?
Özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde vücut direncini arttırmak ve kilo kontrolünüzü sağlamak için nelere dikkat etmelisiniz. Sizler için araştırdık.

Kış aylarında vücut direncini artırmak, hastalıklardan korunmak ve aynı zamanda sağlıklı beslenebilmek adına A, C ve E vitaminlerinin tüketilmesinin önemine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, "E vitamini, yağlı tohumlar dediğimiz ceviz, fındık, fıstık gibi yiyeceklerde bulunmaktadır. Kış aylarında ciltte kuruluk, pullanma ve kırışma gibi durumlarda E vitamini içeren maddeleri tükettiğimiz zaman cildimizin nemi sağlanacak. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş olacağız" diye konuştu.

Sebze ve meyveleri taze olarak tüketin

Dyt. Buse Telli, sebze ve meyvelerin çoğunu taze olarak, kabuklu bir şekilde tüketmek gerektiğinin altını çizdi. Çoğu sebze ve meyvenin vitamininin kabuğunda ve dış yapraklarında bulunduğunu hatırlatan Telli, "B ve C vitamini ısı ile kolay kayba uğradığından dolayı sebzelerimizi pişirirken, diriliğine ve tazeliğine önem göstermeliyiz. Eğer haşlama yaptıysak da suyunu dökmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kilo artışını kontrol altında tutmak için bunlara dikkat

Dyt. Telli, kilo artışını kontrol altında tutmak için yapılması gerekenleri anlattı:

"Vücut ısımızı sağlamak adına su ve sıvı tüketimine önem göstermeliyiz. Karbonhidrat, yağ ve protein gibi besin gruplarından yeterli ve dengeli şekilde tüketmeliyiz. 3 ara öğün 3 ana öğün olmak üzere 6 öğün yani aslında sık sık beslenme önemli. Yağ oranı tüketimlerine dikkat etmeliyiz. Çünkü kış aylarında yağlara eğilimlerimiz fazla olacaktır. Katı yağlar, margarinler gibi bu tarz yağların tüketimine dikkat etmeliyiz. Bitki çaylarıyla sıvı tüketimimizi sağlayabiliriz. Bunun sonucunda kilomuzu, hastalıklara olan direncimizi, bağışıklığımızı kontrol altına almış olup, aynı zamanda kış aylarında kabızlık, hazımsızlık gibi hastalıklara da son vermiş oluruz."

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.