Asus Zenfone 3’ün Ne Özelliği Var? Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu Mu?

Asus Zenfone 3’ün Ne Özelliği Var? Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu Mu?
Akıllı telefon kullanıcılarının takip ettiği telefonlar arasında bulunan Asus Zenfone 3’un Asus Zenfone 2’den farklı olarak ne özelliği var? Türkiye’de kaça satılacak? İşte Asus Zenfone 3 ile ilgili teknoloji çılgınlarının merak ettiği detaylar burada..

Akıllı telefon kullanıcılarının takip ettiği telefonlar arasında bulunan Asus Zenfone 3’un  Asus Zenfone 2’den farklı olarak ne özelliği var? Türkiye’de kaça satılacak? İşte Asus Zenfone 3 ile ilgili teknoloji çılgınlarının merak ettiği detaylar burada..

KAFALARDA MERAK EDİLEN SORULAR

Ne zaman yeni bir telefonun çıkış tarihi yaklaşsa telefonla ilgili bilgiler merak konusu haline gelir.Yakın zamanda çıkacağı bilinen Asus Zenfone 3 için de herkesin kafasında sorular dönmeye başladı.

Özellikle Asus Zenfone 3 teknik özellikleri merak ediliyor. Bunun yanında Türkiye satış fiyatı ve çıkış tarihi de sorular sorular arasında bulunuyor.

Zenfone 2 ile büyük beğeni toplayan Asus, 2015 yılında telefon pazarında yakalamış olduğu bu başarıyı bu yıl da devam ettirmek için kolları sıvadı. Zenfone ailesine yeni üyeyi dahil edecek olan Asus, yeni modelin özelliklerinin sızdırılmasına engel olamadı.

Hemen hemen yeni tanıtılacak olan tüm cihazların aylar öncesinden sızmasına alışkın olduğumuz bu dönemde, Zenfone 3 sızıntısı bizleri şaşırtmadı. GFX Bench testinde ortaya çıkan Zenfone 3, sahip olduğu özellikler ile orta-üst segment arası Android telefon pazarında boy gösterecek.

Sızıntıda 2 farklı Zenfone 3 modelinden bahsediliyor. Zenfone 3'ün 5.5 inç ve 5.9 inç büyüklüğünde 2 farklı model ile geleceği açıkça görünüyor.

Asus Zenfone 3 Çıkış Tarihi

Cihazın çıkış tarihine dair şimdilik resmi bir açıklama mevcut değil ve şirketin yöneticisi Jonney Shih de bu tarihe henüz karar verilmediğini belirtti. Ancak Zenfone 2'nin Mayıs ayında piyasaya sürüldüğünü düşünürsek Zenfone 3 de aynı mevsim içinde satışa sunulacak diyebiliriz. Fakat yapılan açıklamalar en az 7 tane farklı Zenfone cihazın 2016 Ağustos'una kadar piyasaya sürüleceğini ortaya koyuyor.

Asus Zenfone 3 Teknik Özellikleri

Zenfone 3'ün diğer teknik özellikleriyle alakalı Shih resmi bir açıklamada bulunmasa da tahminler iyice şekilleniyor. Telefonda 4GB'lık bir RAM olması beklenirken, bataryasının ise 3.500 mAh veya 4.000 mAh gibi bir değere sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu da kullanıcıların 1 gün boyunca rahatlıkla akıllı telefonu şarj sıkıntısı yaşamadan kullanabileceği anlamına geliyor. ZenFone 3'te yer alacak olan USB Type-C hem daha hızlı şarj sağlayacak, hem de veri aktarım süresini oldukça kısaltacak.

Asus, ZenFone serisinin rakiplerinin artan kamera kalitelerine de cevapsız kalmayarak ZenFone 3'de oldukça kaliteli kamera lensleri kullanacak. ZenFone 3'ün arka kamerasının 16MP veya 21MP gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip olabileceği tahmin ediliyor. Ön kamerada ise 8MP veya 13MP'lik bir lens kullanılması bekleniyor. Telefonun ekranının 2K olması yönündeki beklentiler ise pek mümkün görünmüyor, firmanın Full HD IPS panelle devam etmesi ihtimali çok yüksek.

İşletim Sistemi : Android 6.0

Ekran: 1920 x 1080, 5.5

CPU: Hexa core CPU

Hız: 1.7GHz

GPU: Qualcomm Adreno 510

Hafıza: 2.8 GB

Depolama Alanı: 32 GB

RAM: 3GB

Asus Zenfone 3

Türkiye Satış Fiyatı:

Asus Zenfone 2'nin uygun fiyatlı olması ve ABD'de 4 GB'lık versiyonunun 299 dolardan satışa sunulması, Zenfone 3'ün fiyatı konusunda beklentileri de oldukça arttırdı. Pek çok piyasa uzmanı yeni cihazın da 4 GB'lık sürümünün 300+/-50 dolar civarında olmasını bekliyor. Tabii ki bu durum cihazın Türkiye'ye girişinde uygulanacak vergiler ve o günkü dolar kuruna göre bizleri etkileyeceğinden şimdilik bir şey söylemek zor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.