Putin Türkiye'ye Böyle Sızacak!

Putin Türkiye'ye Böyle Sızacak!
Türk ürünlerinin ülkesine girişini yasaklayan Putin'in bizzat test sürüşünü yaptığı Rusya'nın yerli otomobili Lada Vesta, yakında Türkiye'de olacak. Lada Vesta'nın Türkiye piyasasında büyük rağbet göreceği tahmin ediliyor.

Rusya lideri Putin, bir taraftan Türkiye'yle uğraşırken, bir taraftan da yenilenmiş Lada Vesta’sını ülkemize sokmaya çalışıyor.

Lada Vesta, Rusya’nın en büyük otomobil firmalarından biri olan AvtoVaz firması tarafından üretilmeye başlandı.

AvtoVaz firması 2015 yılını yeniden doğuş olarak adlandırdı. Şirket bu araç için dile kolay tam 76 milyon dolar yatırım yaptı. Aracın Rusya’da satış fiyatı 6100 $ olarak belirlendi.

fft16_mf6200440.jpeg

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, test sürüşünü ilk yapan kişilerden. Putin yerli araçlarının çok kaliteli olduğunu ve tüm dünyaya hitap edeceğini söyledi. Rus lider, yol boyu hız sınırını aştığını da itiraf etti .Ayrıca Lada Vesta'nın fiyatının ne kadar olacağı hakkında tahmini rakam dile getirdi.

lada1.jpg

Ucuz araç arayanlara hitap edecek olan Lada Vesta yakında Türkiye’de olacak. Ülkemizde yaklaşık 27000-30000 TL bandında olacağı tahmin ediliyor. Tabi ki bu fiyatı ile tüm otomobil severlerin iştahı kabarıyor. Fiyatına göre gayet rahat, kullanışlı ve güvenli  bir araç olması cabası.

lada-2.jpg

Geçen yıl arama motorlarında, en çok arananlar listesine girmeyi başardı. 25000 TL ye sıfır araba diye arama yapıldı.

Ucuz araç almak isteyen birçok kişi ülkemizde şu an neredeyse piyasada olan bazı araçların 2. el fiyatına Lada Vesta'yı 0 km. alabilecek.

lada3.jpg

3 farklı motor seçeneği ile karşımızda olacak Vesta; 1.6 litre 5 ileri benzinli 87hp, 106hp ve 114hp  ile karşımızda olacak. 4410 mm uzunluk, 1764 mm genişil ve 1497 mm yükseklşğinde olacak. Aks mesafesi 2635 mm olacak. İlerde 1.4 turbo benzinliyi de üretmeyi düşünüyorlar.

videogaleri.gif

Isıtma sistemini neredeyse abartan firma; camlarda, aynalarda, direksiyonda, koltukta ısıtma sistemi koymuş. Kış aylarında bu özelliklerin çok işe yarayacağı bir gerçek.

Hazırlayan: Seçkin Sazak 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum