Avrupa'da Güven Azaldı

Avrupa'da Güven Azaldı
Euro bölgesinde, ekonomik güven 105 seviyesine düşerek analistlerin tahminden de düşük geldi.

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Ocak ayında analistlerin tahmininden daha fazla düştü ve bu durum, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik programını genişletmesi için durumu daha da güçlendirdi.

AĞUSTOS'TAN BERİ EN DÜŞÜK SEVİYE

Avrupa Komisyonu, Brüksel'de yaptığı açıklamada, ekonomik güven endeksinin Ocak ayında, Aralık ayındaki revize 106.7 seviyesinden 105 seviyesine geriledi. Bu, Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor ve Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ekonomik güvenin 106.4 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Aralık ayı verisi revize edilmeden önce 106.8 seviyesinde açıklanmıştı.

'TÜRBÜLANS VARDI'

Londra'da BNP Paribas SA şef Euro Bölgesi piyasa ekonomisti Ken Wattret, "Finans piyasalarında artan bir türbülans vardı ve bu durum normal olarak güvene yansıdı," dedi ve "Dış büyüme koşulları kötüleşti, ancak trend halen pozitif; trend hala Euro Bölgesi'nde ekonomik koşulların güçlü olduğunu işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, büyümeyi desteklemek ve enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru yükseltmek için Mart ayında teşvik programının artırılabileceğini işaret etti. Yönetim Konseyi, Aralık ayındaki toplantısında parasal genişlemeyi altı ay uzatma kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.