10 Şubat 2016 Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?

10 Şubat 2016 Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?
Haftanın 3. gününde dolar euro sterlin kaç tl oldu? Altının hızlı yükselişinin ardından çeyrek ne kadar oldu? Borsa da son durum ne? Ekonomiyle ilgili detaylı bilgi burada!

DOLAR EURO STERLİN ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? DOLAR  EURO ÇEYREK NE KADAR TIKLA ÖĞREN!

Dolar haftaya hareketli bir giriş yaptı. Uzmanlar dolar hakkında önemli tavsiyelerde bulunuyor. Serbest piyasada dolar 2,9550, euro 3,31 liradan güne başladı. Tüm detaylar haberimzde..

Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?- 10 Şubat 2016 Salı

İstanbul Kapalıçarşı'da 2,9520 liradan alınan dolar 2,9550 liradan, 3,3040 liradan alınan euro ise 3,31 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 2,9450 liradan, euro ise 3,2790 liradan satılmıştı. 

Suudi arabistan ile İran arasında yaşanan gerginlik ve küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle dolar/TL yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,96'yı gördü. Dolar 2,9626'ya kadar yükseldi. Küresel piyasalarda gözler Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilim ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin durdurulması olayına çevrildi.

DOLAR EURO STERLİN KAÇ TL OLDU?

1-035.gif

Dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr yaptığı açıklamada, İran ile diplomatik ilişkilerini durdurduklarını, İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını ilan etti. Yeni yılın ilk işlem gününe Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginlikle 2,93 seviyesinden başlayan dolar/TL, Çin'de açıklanan imalat sanayi (PMI) verisinin beklentilerin altında kalması ve yurt içinde yıllık enflasyonun beklentilerin üzerinde artmasıyla yükselişe geçti.

Analistler, piyasaların Suudi Arabistan-İran gerginliği ve Çin'de açıklanan PMI verisinin beklentileri karşılayamaması ile yeni yılın ilk işlem gününe negatif başladığını belirtiyor. Piyasalardaki negatif havanın etkisiyle risk iştahının azaldığını ve buna bağlı olarak doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kazandığını ifade eden analistler, yurt içinde aralık ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin TL üzerindeki baskıyı artırdığını kaydediyor. Analistler, teknik olarak dolar/TL'de 2,9550 seviyesinin direnç, 2,9220 seviyesinin destek konumunda olduğunu, yurt dışındaki yoğun veri takviminin takip edileceğini kaydediyor.

ALTININ ONSU NE KADAR? ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

2-022.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.