CHP Yüzünden Hayatları Karardı

CHP Yüzünden Hayatları Karardı
CHP'nin 1 milyonluk borcunu ödemeyen isimler bugün milletvekili koltuğunda otururken, partiden alacağını tahsil edemeyen firmalar kepenk kapatıyor.

Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse iki yıl geçti ancak 30 Mart seçim kampanyasında CHP Antalya İl Başkanlığı'na iş yapan firmaların 1 milyon TL'yi bulan alacağı hala ödenmedi. Borcun yapıldığı dönemde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Akaydın ile dönemin CHP İl Başkanı Devrim Kök, milletvekili olarak Meclis yolunu tuttu. Hatta Kök CHP Parti Meclisi üyeliğine kadar yükseldi. 

10 YILLIK EMEK BİR ANDA BİTTİ 

Borcun gerçekleştiği yerel seçimin ardından iki genel seçim daha geçmesine ve il başkanlığının üç kez değişmesine rağmen borçların ödenmemesi sonucu, alacaklı firmalar iflas bayrağını çekmeye başladı. Son olarak 431 bin TL'lik borç ile CHP'nin en büyük alacaklısı olan Tuya Reklam da kepenk kapattı. Sektöre çıraklıktan başlayan Hülya Beytaş, dişiyle tırnağıyla 10 yılda önemli bir noktaya taşıdığı firmasını kapatmak zorunda kaldı. Firmasına Mısır'ın adalet simgesi kraliçesi Tuya'nın ismini veren Hülya Beytaş, hakkını adalette arıyor. 

KILIÇDAROĞLU SÖZÜNÜ TUTMADI 

Beytaş, alacağının tahsili için CHP Genel Merkezi ile Mustafa Akaydın ve Devrim Kök'e dava açtı. Beytaş, Antalya 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 4 Mart'ta görülecek duruşmayı bekliyor. Yaşadıkları sorunu 3 kez CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na taşıyan Hülya Beytaş, ilkinde 'konuyu inceleyelim', ikincisinde 'il başkanlığına talimat verdim' ve üçüncüsünde de 'korkma kızım ödenecek' cevabı aldı. Genel Başkan düzeyinde verilen sözler yerine getirilmeyince, kendisi de CHP'li olan Beytaş, gönül verdiği partisi tarafından batırıldı. 

120220160947143500746_2.jpg

BORÇ BUNLARIN (14 MAYIS 2015)

Yerel seçimde bina ve seçim araçlarının giydirilmesi, pankartlar ve billboard reklamlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingindeki afişlerini yapan Tuya Reklam'ın 431 bin liralık alacağını CHP'de sahiplenen olmadı. İcra takibi başlatmasının ardından, CHP Genel Merkezi'nden gelen itiraz, firmayı adeta şoke etti.

chp-antalya1.jpg

Dönemin CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin imzalı belgede, "Asıl borçlunun Mustafa Akaydın, Devrim Kök ve CHP Antalya İl Başkanlığı olduğu anlaşılmaktadır. Alacaklı ile ilgili işlemi yapmış olan İl Başkanlığı'nın borcu ödemesi gerekir. Alacak, parti faaliyetlerinden kaynaklanmış olsa bile, CHP hükmü kişiliği, borçlu ve yükümlü tutulamaz" ifadelerine yer verildi.

Sabah 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum